Как да оцелеем на работата, която мразим

x


Простата аритметика те замеря с една зашеметяваща цифра в мига, в който пресметнеш часовете, които прекарваш на работа. Цифрата съвсем започва да прилича на филм на ужасите, когато същата тази работа ти докарва мини паник атаки с алармата сутрин и искрено те кара да се замислиш дали да я изключиш или да изсимулираш собствената си смърт. Добре де, може би малко попрекалихме. Но почти на всеки се случва в един или друг период от живота си да се озове на работно място, което усеща като изпитание за духа и тялото. Принуден да си го причини с едно или друго основание. Няма да обсъждаме пътят, който ви е довел до това злощастие. Обратното – ще се опитаме да ви помогнем в оцеляването с няколко здравословни съвета.

Планирайте нещо вълнуващо след работа

Ама наистина вълнуващо и то за вас, независимо дали курс по танци или грънчарство ще ви направят щастливи, действайте! Запишете се и бъдете най-редовните в групата. Мисълта, че нещо любимо ви чака след работа, значително ще подобри мотивацията ви да си свършите задълженията навреме и ще накара стрелките на часовника поне мислено да се движат по-бързо. Лъчът надежда на хоризонта, ще ви стопли душата и ще смекчи работните неволи.

Съберете мотивация, като си поставяш малки, но изпълними цели

Колкото повече негодувате срещу неудовлетворителната си работа, толкова по-трудно ще става за вас да се съсредоточите. Но не и ако задействате в изпълнение малки, но напълно възможни за реализиране цели. Независимо дали са свързани с конкретен работен проект, или пък с нещо лично – като грандиозно пътуване по света, за което са нужни доста финанси. И упорит труд, преди да стане реалност.

Колегите ви са шумни досадници?

Готови ли сте за сериозно предизвикателство. Открийте добрите страни и качества у тях. Независимо колко време ще ви отнеме. И съвсем не е нужно да си ставате най-добри приятели или да си притопляте обяда заедно, но пък може да започнете поне мъничко да ги харесвате.

Работата и имейлите нямат край? 

Научете се да поставяте граници и ако ви предстои посещение на конференция или лична почивка, настройте си нотификациите, че временно няма да бъдете достъпни и спрете да отговаряте на всеки възможен изпратен до вас имейл. Филтрирайте и започнете истински да си почивате.

Офисното пространство ви депресира 

Независимо дали цветът на стените ви докарва летаргия или мокетът адски ви дразни. Променете поне възможното – собственото ви бюро. Поставете върху него снимки на най-любимите ви хора. Вземете си смешен розов телбот или стойка за тиксо, която прилича на еднорог. Цветни маркери, шарени лепящи се листчета – спретнете си една хубава цветотерапия и се погрижете за личния си комфорт без угризения!

Текст: Сияна Заимова

Снимки: unsplash.com

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ