Как да получите желаната заплата още сега

x


Знаете, че заслужавате повече и имате неоспорими доказателства за това в лицето на успешно завършените проекти в офиса. Какво по-логично да поискате по-високо възнаграждение за труда си? Но как? Ето няколко съвета, които може да са ви от полза, ако възнамерявате да преговаряте по темата.


Освен ако шефът ви не е телепат – попитайте

Първата стъпка към по-високо възнаграждение е да поставите началото на разговор за възможностите. Подозираме, че вече сте наясно с това, нали? И все пак, е четири пъти по-вероятно мъжете да поставят въпроса за увеличение, отколкото жените. Така, че ако заслужавате повече пари, не го обсъждайте с приятелите, колегите и семейството си, а с човека, от когото реално зависи – шефът ви.Изяснете предварително целта си

Преди да поставите началото на важния разговор, обмислете добре какво искате да постигнете с него. Не започвайте да преговаряте на сляпо – набележете си оптимално число, което искате да постигнете. Придържайте се към него и помнете, че първото, което поставите на масата в повечето от случаите не е окончателното.

Подгответе се с конкретен пример

Няма по-добро убеждение от конкретния успешен пример за добре свършена работа, която заслужава по-добро заплащане. В бизнеса е особено важно да говорите с конкретни факти, а не с общи, абстрактни основания, като „защото си върша добре работата“. Шансът да бъде прието искането ви за повишение се увеличава, ако поставите нещата така: „защото при последната кампания, привлякох партньори за петцифрена сума“, примерно.Използвайте аргументи от позицията си на служител

Заслужавате повече пари, разбираме това. Досега работите за настоящото си, установено възнаграждение и ще се наложи да обясните на шефа си ползите, които ще донесе за него увеличението на заплатата ви. Подходете към разговора от неговата перспектива и тази на компанията. Акцентирайте на това как ще допринесете за развитието на бизнеса, като подкрепите твърдението си с успешния казус, който споменахме по-рано. Посочете как възнамерявате да привлечете нови клиенти или потребители или да финализирате продажби, или друг конкретен пример, който показва вашата ценност за компанията. Така ще е по-трудно да ви откажат.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pixabay; Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бежовото – една стилна вселена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ