Как да се научим да казваме „Не“?

x

Ако и вие сте младо момиче, възпитано да бъде учтиво и отстъпчиво, вероятно и вие не правите изключение от днешната ни тема. Всеки опит да се противопоставите на общоприетите правила и норми, с които не сте съгласни, автоматично ви превръща в неудобна за околните личност, изразяваща собствено мнение и персонална оценка. Това е категоричен знак, че е дошло времето, в което да заявите и отстоявате себе си, без да се страхувате от последствията и разочарованието на другите.Опитайте да запазите самообладание. Това със сигурност ще ви помогне за увеличите своята увереност и ще придаде категоричност на думите ви. Без емоции, без чувства, просто заявявате отрицателния си отговор и изключвате съзнанието си от чуждите реакции, които е предизвикало вашето решение.

Вслушайте се в това, което другите имат да ви кажат. Всъщност ролята на слушател не е толкова трудна, колкото казват. Понякога в думите на хората има неща, над които, може би, не сте се замисляли. От това бихте могли да извлечете много ползи за себе си, защото получавате повече гледни точки. В житейския опит са заключени тайните за успешно реализираните идеи.

Вижте още: 5 пози за авторитет на работното мястоЗащитете отговора си със силна аргументация. Това е едно от задължителните условия за отстояване на позицията ви. Помислете защо не сте съгласни с дадено мнение или решение по възникнал проблем и след това запишете основните точки, които се явяват стълбовете на вашата аргументация.

Преди да кажете не, потърсете мнението на ваш близък или приятел. Добре е да чуете какво мислят близките ви хора относно вашето мнение по поставен въпрос. Опитайте да го използвате като още една странична оценка, която обаче по никакъв начин да не влияе върху окончателното ви пристъпване към крайното решение. Все пак ще ви бъде трудно, но се постарайте да останете максимално обективни.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежи цветове за добро настроение.

Ако сте пропуснали
Най-четени