Всичко има решение – или печелившата комбинация от несломим оптимизъм и здраво бачкане!

x

Веднъж майката на Мари Форлео ѝ казала: „Нищо в живота не е толкова сложно. Можеш да направиш каквото поискаш, ако запретнеш ръкави и се захванеш за работа. Винаги има решение.” Моята уви, не беше толкова практична и напълни главата ми с несъществени съвети от типа „Трябва да имаш подходяща дреха за всеки повод, никога не се знае, трябва да си ГО-То-Ва за всичко!“, което беше пагубно за банковата ми сметка, при положение, че днес никой не обръща внимание на цвета на бизнес костюма ти в съответствие ли е с част от денонощието, а всички гледат колко си нахакан, можещ, амбициозен и в крайна сметка – ще се справиш ли с поверената ти задача.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marie Forleo • Entrepreneur (@marieforleo)


Но коя е Мари Форлео? Мари се представя така: „Аз съм предприемач, писател, филантроп и непоклатим оптимист, посветена съм на това да помагам на всеки да бъде човекът, който мечтае да бъдe.“ Вярвайки, че независимо дали човек управлява собствен бизнес или пък е назначен на работа някъде, творческият и предприемачески подход са от решаващо значение за кариерен успех в съвременния свят, както и за получаване на истинско удовлетворение от труда, който всеки полага. Мари завършва финанси, работи на Нюйоркската фондова борса, но напуска корпоративния свят, за да преследва мечтите си и днес тя е собственик на медийна империя, включваща телевизионно шоу с над 53 милиона гледания, подкаст с повече от 13 милиона тегления и обучителна програма B-School, която е помогнала до момента на повече от 65 000 души да се реализират професионално (и не само!).„Всичко има решение“ или Everything is Figureoutable е книга подходяща за всеки, който осъзнава, че има нужда от едно от следните няколко неща:

А). да направи кариерна промяна;

Б). да направи промяна в личния си живот;

В). да повиши самочувствието си и да получи съживяваща доза оптимизъм.

Независимо от възрастта, опита и къде точно се намирате в живота си в момента, стига да имате чувство за хумор (и да не очаквате чудотворни рецепти, които да следвате сляпо стъпка по стъпка без да се налага да полагате собствени усилия), как да намирате разрешение на проблеми от всякакъв характер – тази книга ще ви допадне и ще бъде еквивалента на приятелско потупване по рамото и „Ок, ще се справиш, само запретни ръкави и действай!“.В крайна сметка, каквото и да искате да постигнете в живота, винаги има начин да го постигнете, Мари казва „Винаги има решение“, а аз го формулирам като „Няма начина да няма начин“. Стилът на писане на Мари е лек, на моменти – шеговит, друг път използва жаргон, което прави тази книга много лесна за четене и не толкова претенциозна колкото повечето четива в графа самоусъвършенстване.

За да подкрепи тезата си, че всеки проблем, с който се сблъскваме в живота, има решение, Мари споделя 9 стъпки (разделени в отделни глави), които помогнат за разбирането на всяко препятствие в живота. За онагледяване на собствените си съвети за решение на различните въпроси и проблеми, тя споделя как е използвала същите техники за справянето с предизвикателствата в собствения си живот, както и историите на нейни читатели от цял свят, които са използвали съветите и насоките й.Ако трябва да съм напълно честна мисля, че Мари не е открила „топлата вода“ на успешните тактики и практики, а по-скоро следва примера на няколко други американски популярни автори на бестселъри, а именно максимата standing on the shoulders of giants (Да стъпиш на раменете на великани) – или с други думи: обобщава и превежда на популярен език бизнес принципи, съвети заимствани от психологията и дори коучинг тактики как да се справяме със страховете, колебанията и притесненията си; как да премахнем извиненията; как да дефинираме мечтите си; как да започнем да действаме, дори преди да се чувстваме напълно готови и как на спрем да приемаме откази и най-вече – да се страхуваме от тях. Това, което Мари прави е да дестилира огромен по обем информация до това, което е изпитала на собствения си гръб и установила емпирично, че наистина действа. Освен това, за разлика от повечето книги за самоусъвършенсъване, които държат един по-скоро назидателен тон, Мари е успяла да напише „Всичко има решение“ с изключително чувство за хумор, запазвайки един ободряващ позитивизъм и с голяма доза емпатия към всички нюанси на човешките настроения, несигурности и притеснения.Един от много полезните съвети, които Мари дава е, че не трябва да приемаме неуспехите и грешките като такива, а да гледаме на тях като на уроци. Провалът е само събитие в живота ни, а не основна характеристика на това кои сме ние. Прилагането на тази нагласа определено помага за развиването на решителност – при предприемане на действия и на устойчивост – при получаване на отказ.

Колко често си задаваме въпроси като: „Дали съм достатъчно добра в това?“, „Дали наистина имам нужната квалификация?“, „Ще се справя ли с тази задача?“ – ако приемем, че най-големите страхове са тези в главите ни, то тази книги определено помага при преодоляването на съмненията в себе си, което е главна спирачка на много от нас.

Най-ценното, което Мари успява да направи е да припомни, че всички от нас носим вътрешна сила, достатъчно голяма да се справим с всички предизвикателства, стига да запретнем ръкави и да започнем да действаме, вместо да си търсим оправдания. С малки стъпки, без излишен стрес и драма, с ясни цели и търпение – всичко има решение!

Можете да намерите книгата тук: https://www.lifetimepublishing.eu/knigi


Текст: Ана Динкова

Снимки: ПР/Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от BURBERRY

Жилетка от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди пола от BALMAIN

Миди пола от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от VERONICA BEARD

Сако от VERONICA BEARD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке от POLO RALPH LAUREN

Яке от POLO RALPH LAUREN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Кадифена елегантност от Мег Раян.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ