World Modelling Convention: мечтата на един българин и събитие, което ще промени индустрията

x


Какво означава думата рецепта? Това е кратко технологично описание на съставките и процесите, необходими за приготвянето на определен продукт. В този ред на мисли можем да кажем, че рецепти може да съществуват и в модата. Да вземем за пример една дреха – в процеса по ушиването й участват много компоненти като материали, техника, човешки ресурс и добавена стойност под формата на творчески замисъл. Рецепта може да бъде съставена и за заснемането на корицата на списание, промоционално видео за модна къща или реклама на обувки. Да помислим какво влиза тогава в рецептата?

Да започнем с признанието, че модата е толкова комплексна за определени хора, колкото и готвенето е за други. В една фотосесия обикновено са забъркани модели, гримьори, коафьори, стилисти, фотографи, режисьори, асистенти, дизайнери, нужни са оборудване и локация. Сложно, нали!

А сега си представете, че всички изброени съставки на рецептата за една фотосесия се намират на едно място по едно и също време. Умножете броя по 400 и ще получите цял моден конгрес. Ето това представлява World Modelling Convention – първото по рода си събитие в света, което събира в една обща локация професионалисти от сферата на модата, за да работят интерактивно на 15-ти и 16-ти юни тази година в сградата на Business Design Center в Лондон. И да, основателят на събитието е българин.


https://www.instagram.com/p/BvthFhSBjqj/


Христо Панов основава компанията си през август 2018 и вярва, че може да бъде промяната, която иска да види в света. Затова не просто започва организацията на събитие, а се насочва към международния пазар и избира Лондон за първото издание. Конгресът World Modelling Convention представлява съвкупност от възможности, това би било най-простот обяснение. Модни дизайнери, фотографи, модели, гримьори и коафьори ще имат възможността да работят един с друг едновременно, като се регистрират в онлайн платформата WMC Club и запазват часове и локация за съвместни проекти. Мястото на събитието ще разполага със 120 фото студиа, всяко от които с различен декор. Организаторите на събитието ще предоставят техника и материали, необходими за работата на всички присъстващи.


https://www.instagram.com/p/BvQ_Bd9B41J/


Ако до тук ви звучи сложно, нека опитаме да онагледим бъдещата обстановка. Ако вие сте фотограф и искате да заснемете нещо за портфолиото си, можете да си запазите час и да изберете студио за снимки, да изпратите заявка на модел, когото да снимате, и да потърсите дизайнер, чиито дрехи да използвате за снимките. Паралелно с това можете да работите с грим и коса, като съответно потърсите хора в платформата WMC Club. Всеки един участник ще има шанса да изпраща „поръчка“ към друг участник, с когото иска да работи. Конгресът ще приключи с 4500 фото и видео сесии, 120 модни ревюта и афтър парти в Academy O2.


https://www.instagram.com/p/BvOe5oNhvVp/


Ако дотук ви се струва, че събитието предлага много неща, не се учудвайте, като добавяме, че известни и установени имена от индустрията ще водят лекции по, внимание, цял ден! Сред тях са Vlada Haggerty, Leanne Maskell, London Model Academy, Huda Okuonghae, Daniela Londono, Paul Jones, Anna Sorbie, Joe McNally, Scott Kelby, Josh Brandao, агенцията A21 и още. Като добавка на конгреса ще присъстват модни къщи и агенции, които ще провеждат интервюта за работа с участниците. Ще се присъединят още и рекламодатели, които ще наемат на място професионалисти за платени колаборации. Да продължаваме ли с инфлуенсърите, които ще присъстват? Е, доста са.

Екипът на World Modelling Convention не само се е постарал да събере на едно място таланти от бранша, но и им предлага нещо много ценно: етично отношение и внимантелен подбор на бизнес партньорите. През уикенда в Лондон всички участници ще могат да научат как да се предпазват от кражба на авторски права и как да ги защитават. Моделите ще получат информация как да се пазят от измами, трафик и сексуален тормоз. Всички рекламодатели и потенциални работодатели минават през процес на валидация, където са внимателно курирани. Ако това не ви е достатъчно, можем да споменем, че WMC не подкрепя употребата на животински кожи и всички дизайнери са задължени да участват с природо-съобразни дизайни.


https://www.instagram.com/p/Bpy895hBXCB/


Ако все още стоите с отворена уста и не можете да повярвате на всичко, което прочетохте, ето още една изненада! Fashion Inside е единственият български медиен партньор на конгреса и с радост ви предоставя подарък – 20% отстъпка от редовната цена на билета. Ако имате желание да се присъедините, можете да намерите билети тук, но силно ви препоръчваме първо да разгледате сайта. Използвайте код FASHIONINSIDE и станете част от движение, което ще промени курса на модната индустрия. World Modelling Convention дава право на участие на всеки, без да се вземат предвид никакви социални предпоставки. На събитието ще видите както утвърдени професионалисти, които търсят бизнес връзки, така и студенти или хора в началото на кариерата си, които имат нужда от портфолио и работа.

Ние със сигурност ще бъдем в Лондон този юни и ще споделяме преживяването вас.


https://www.instagram.com/p/BqW6tj0AWVc/


Текст: Мила Стоянова

Снимки: @wmclondon

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени