5 бара на върха на Ню Йорк

x


Ню Йорк е големият чар на Америка. Градът, който всеки ден, отново и отново, прегръща хиляди любопитни сърца, дошли да надникнат в личната му вселена. Голямата ябълка, както още го наричат, има скрити съкровища за всекиго – и живописни паркове, и необикновени галерии, и шопинг оазиси, и какво ли още не. Но това, което идваме да завладеем този път, са гледките му. По-специално панорамите, които разкриват едни от най-фантастичните барове, разположени на целувка разстояние от небето му. Там горе, на последните етажи на града. Ето няколко от най-фантастичните rooftop барове на територията на Ню Йорк:

18 етажа над забързания лабиринт, един, деликатно казано, екстравагантен бар очаква с разтворени обятия своите приключенци – Magic Hour. Мястото наподобява увеселителен парк за пораснали с разкошна градина, мини голф игрище, туистър и огромна въртележка, преобразена в лаундж зона за седене. Огромни скулптури на зайци, заели неприлични пози, засилват колорита и атмосферата в стил приказка за възрастни. Остава само един спор – гледката или коктейлите на Magic Hour са по-смайващи. Едно е сигурно – посещението му е цяло изживяване.

Следваща спирка – Gallow Green. Тайната (или не съвсем) градина на последния етаж на The McTrick хотел. Тук ще забравите къде сте и колко е часът. И ще изживеете великолепието на мига, потопено в убийствени коктейли и разкошна храна. Обстановката е супер самодивски красива. Пригответе се да превъртите Instagram с жестоки кадри.
Пристъпваме към The Skylark. И оставяме очите ни да ликуват над Манхатън, високо горе – 30 етажа по-близо до облаците. Интериорът ни грабва с лукс, овладян в уютен дизайн. Докато менюто ни подканва към предизвикателства и експерименти. А ние обичаме да подкупват сетивата ни с достойни изкушения.
Достигаме до последния етаж на Viceroy Central Park, за да посрещнем залеза в The Roof. Още едно бижу с божествена гледка, изпипано до последния детайл. Напитките подобаващо са на ниво. А мястото предлага и опция да потанцуваме през уикенда.


 


Хотелът е The Standart, барът – Top of The Standart. Лаконично, но категорично. Място, на което му отиват красиви хора и джаз. И е свикнало с гледката, която ни оставя без дъх, без думи, но със забързан от вълнение пулс. Много филмово и приятно разточително в добрата си слава. Икона за местните. А и не само. Да изпиеш питие тук е като да си посетил една от най-добрите забележителности на Ню Йорк. Вписва се напълно с To Do листа ни.Текст: Александра Тошева 

Снимки: Magic Hour, Gallow Green, The Skylark, The Roof, Top of The central – Facebook Pages; Luxos.com

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако времето е лошо, облечете….розово.

Ако сте пропуснали
Най-четени