Celine, Balmain и Valentino – три различни гледни точки за есен/зима 2019

x

Кръгом  към обичания „стар“ Celine

След скандалите, съпътстващи предходните колекции на Hedi Slimane за Celine и почитатели, търсещи стария чар на марката, дизайнерът създаде една много различна есенно-зимна колекция, която бе представена на Paris Fashion Week 2019.

Сякаш Hedi Slimane е видял всички онзи публикации в Instagram с #OldCeline и с третото си представяне за къщата,  даде на хората, това което искаха – Celine  в такъв стил, в какъвто първоначално са били дрехите с етикет на марката.



Не липсваха разбира се и детайли, на които по всичко им личеше, че са докоснати от френския дизайнер. Което си е съвсем в реда на нещата, та нали главната цел на всеки дизайнер е да остави своя отпечатък, върху модната къща, за която работи.



И все пак, ако някой очаква да види тесни мини рокли (характерният почерк на Hedi за Saint Laurent), то трябва да го потърси другаде. Дизайнерът на Celine се е вдъхновил от френската буржоазия от 70-те и 80-те години, обръщайки специално внимание на емблематичния за периодите строг силует.



В новата колекция открихме  много тартан, плисе, каре и деним, което си бе съвсем очаквано. Духът на познатия и така обичан „стар” Celine може да бъде усетен в нежните  копринени ризи, изисканите  поли с А-линия, обемните  палта, кожените  жакети, фееричните рокли и панталоните с интересна дължина.




Откъм цветове видяхме много земни тонове, характерни за есенния сезон. Открояваха се нотки на златист блясък, които обаче единствено нежно допълваха натуралните цветове.




Ако трябва да назовем едно нещо, което ни направи силно впечатление, освен интересните модели, то това ще бъдат емблематичните авиаторски очила, които  модели носеха. Именно този тип очила са сред тенденциите за 2019-та.




Всъщност Hedi Slimane обръща специално внимание на аксесоарите в новата колекция. Високите кожени ботуши, шаловете с ретро принт и шапките с периферия, създават едно приятно усещане за лукс, смесено с известна доза доминантност.









Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Празнично в понеделник.

Ако сте пропуснали
Най-четени