Уличен блясък, отразен в пайети

x


Обичаме да блестим и вярваме, че модата и дрехите могат да създадат нужната доза настроение. Дори в сиви дни, дори в моменти, в които не се чувстваме в най-добрата си форма. Не смятаме, че трябва да пазим новите си дрехи и красивите рокли за по-специални моменти. Напротив. Обличаме се за себе си, обличаме се за мига, за деня, за любимия, за срещата, която предстои, за любопитните погледи по улиците.

Истината е, че в България е по-трудно да бъдеш себе си и да се обличаш по-различно от приетото. Има още много работа в тази посока и всички заедно трябва да се грижим за всеобщото освобождаване от догмите и модните граници. Облеклото е не само отражение на вкуса ни, но и на нас самите и на начина, по който мислим и усещаме света. Именно затова не би трябвало да се срамуваме и да се обличаме така, както считаме за добре. Без значение дали е прекалено екстравагантно или пък прекалено семпло… Чарът и стилът са онова, което остава в съзнанието на хората, а не конкретният аутфит.

Има много какво да научим от уличната мода по света. Хората са по-освободени и често успяват умело да смесят елементи от нощния гардероб, без това да изглежда пошло или нелепо. Получава им се с лекота, но нека не забравяме и важната нотка на самочувствие и самоувереност, която трябва да добавяме преди да излезем от вкъщи всеки ден!

Именно заради това се пренасяме в Милано и уличния стил, който там е като по учебник. Момичетата от модната столица не се страхуват да блестят и през деня! А през този сезон кралици на подиума ще са именно пайетите. Колкото повече, толкова по-добре. Рокли, поли, блузи, топове, джинси… и то в най-различни цветове. Ярките пайети не само отразяват слънчевите лъчи по най-перфектния начин, но и са пръв приятел при избора за тоалет за каквото и да е събитие. Няма нито да останете незабелязани, нито някой ще се усъмни в чувството ви за неуспорим стил. А още по-добрите новини са за парти момичетата. Така никой няма да разбере кога точно сте се прибрали от купон… или кога смятате да отидете. Но това е тайна.

Предлагаме ви нашата селекция от пайетени съкровища, открити в стрийт стайла на Милано, както и акценти от Седмицата на модата!


Текст: Теа Николова

Снимки: Теодора Коева за Fashion Inside, Pinterest

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени