Celine, Balmain и Valentino – три различни гледни точки за есен/зима 2019

x

За капсите, противоположностите и Balmain

Вероятно някъде в Париж има доставчик на остри метални шипове, който вече е преизпълнил целта на продажбите си през 2019-та, въпреки че тя току-що започна. Причината е новата колекция есен/зима на френската къща Balmain, в която може би има повече назъбени остри частици, отколкото в една ферма за кактуси, пиронена фабрика или пък семейство таралежи.За пореден път концепцията на новата колекция съпоставя няколко противоположности – нежно и грубо, женско и мъжко, черно и бяло, а може би дори и „добро” и „лошо”.Гледайки новите модели имаме чувството, че за вдъхновение са поканили две жени – едната е буржоазна парижанка, имаща ароматизиран с лавандула гардероб, препълнен с вечерни рокли, в стила на 80-те, а другата – пънкарка, която е силно анархаична, носи кожено яке с капси и си оставя дрехите по пода.
Контрастът определено е повече от рязък, но в колекцията е наистина  съвършено представен, благодарение на груби кройки и нежни материи, или пък обратното. Всичко това е придружено от вече споменатите хиляди капси, които са неизменна част от цялостната визия, независимо дали става дума за прозрачен тренчкот, туидена пелерина, яке от деним, чанти или заострени обувки.

Колекцията е силно ахроматична. Не просто преобладаващи, а основни цветове са бяло и черно, допълнени от светъл деним.
Balmain успешно съпоставя бунатарка срещу принцеса, драматични къдри от органза срещу лачена кожа и шипове. Заедно с новата колекция, на жените е предложено нещо много различно – да бъдат същински ангел или дявол, без непременно да се налага да се категоризират, защото важното е да изразяват себе си, чрез стила си.


Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ciao, понеделник! Готови сме за модни приключния!

Ако сте пропуснали
Най-четени