Celine, Balmain и Valentino – три различни гледни точки за есен/зима 2019

x

За капсите, противоположностите и Balmain

Вероятно някъде в Париж има доставчик на остри метални шипове, който вече е преизпълнил целта на продажбите си през 2019-та, въпреки че тя току-що започна. Причината е новата колекция есен/зима на френската къща Balmain, в която може би има повече назъбени остри частици, отколкото в една ферма за кактуси, пиронена фабрика или пък семейство таралежи.За пореден път концепцията на новата колекция съпоставя няколко противоположности – нежно и грубо, женско и мъжко, черно и бяло, а може би дори и „добро” и „лошо”.Гледайки новите модели имаме чувството, че за вдъхновение са поканили две жени – едната е буржоазна парижанка, имаща ароматизиран с лавандула гардероб, препълнен с вечерни рокли, в стила на 80-те, а другата – пънкарка, която е силно анархаична, носи кожено яке с капси и си оставя дрехите по пода.
Контрастът определено е повече от рязък, но в колекцията е наистина  съвършено представен, благодарение на груби кройки и нежни материи, или пък обратното. Всичко това е придружено от вече споменатите хиляди капси, които са неизменна част от цялостната визия, независимо дали става дума за прозрачен тренчкот, туидена пелерина, яке от деним, чанти или заострени обувки.

Колекцията е силно ахроматична. Не просто преобладаващи, а основни цветове са бяло и черно, допълнени от светъл деним.
Balmain успешно съпоставя бунатарка срещу принцеса, драматични къдри от органза срещу лачена кожа и шипове. Заедно с новата колекция, на жените е предложено нещо много различно – да бъдат същински ангел или дявол, без непременно да се налага да се категоризират, защото важното е да изразяват себе си, чрез стила си.


Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Макси рокля от REBECCA VALLANCE

Макси рокля от REBECCA VALLANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шапка от MAISON MICHEL

Шапка от MAISON MICHEL Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Ленен панталон от NICHOLAS

Ленен панталон от NICHOLAS Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс дънков панталон от KSUBI

Къс дънков панталон от KSUBI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко нюанса розово има? Достатъчно, за да бъдем всички щастливи!

Ако сте пропуснали
Най-четени