Let’s Do It: Шест идеи за по-цветна зима

x

Модният свят спокойно може да бъде разделен на два типа хора – такива, които обичат и предпочитат цветовете, и съответно такива, които се чувстват много по-комфортно, носейки меки, земни и приглушени тонове. Или поне това е така през топлите месеци, защото есенно-зимният сезон като с някаква магия кара и хората от първата група да отправят поглед към всичко, което е потопено в бежово, кафяво, сиво, черно и в някой краен случай цветно, но в земни тонове. Това са цветовете на есента и зимата, това са синонимите на „студено време” и ги откриваме щедро разлято, както по почти всяка връхна дреха, така и по витрините и всичко наоколо. Този сезон е земен и приглушен. Толкова! Или пък не съвсем, защото ние сме тези, които пишем правилата на играта и от нас зависи колко точно ще бъде цветно ежедневието ни. Морето от цветове си е все така необхватно, топло и ласкаво и в по-студените дни. Просто чака някой да се гмурне в него и да открие вдъхновението. Дизайнерите го направиха, знаменитостите – също, време е да последваме примера им…



Класика и пак класика 

Един от безспорно най-лесните и класически начини да внесете повече цвят в студените дни, си остава палтото. Факт е, че всичко, различно от черно може да бъде наречено цветно, но ние ви съветваме да заложите на наистина цветен и ярък вариант. Бежовото, сивото и тъмносиньото с всичките си различни нюанси може и да са най-характерните цветове за зимни връхни дрехи, но червеното, лилавото, розовото и зеленото също не бива да бъдат пренебрегвани. Те носят в себе си голям потенциал и просто очакват своя шанс… Дайте им го!



Топла прегръдка

Сутрин през ноември, може би декември,  или вероятно през януари… Всъщност месецът няма конкретно значение, по-важна е ситуацията: Избрали сте си комбинация от деним, пуловер и палто или тренчкот (когато времето позволява). Нещо обаче ви се струва, че липсва… Може би цвят? Да, определено липсва цвят! Но пък визията изглежда съвършено с тези компоненти. Тук вариантите да вкарате повече цвят са два – единият е да изберете някой не особено ярък нюанс за пуловера, така няма да разбалансирате тоалета. Другият е по-смел и краен: да заложите на наситен и ярък макси пуловер, но да го облечете отгоре. Добре де, не буквално да го облечете, просто го завържете на възел над палтото, подобно на шал. Готово, имате гарантирано модерна  и същевременно много топла визия!



Неутрално и пастелно

Харесвате наситените цветове, но все пак поради една или друга причина не може да ги носите така свободно в ежедневието си? Няма проблем, има и достатъчно дискретни варианти, чрез които да разнообразите съдържанието на гардероба си. Един от тях се нарича… жълто! Да, знаем, че в жълтото няма нищо дискретно, ами напротив – сигнално и привличащо е, но ние имаме предвид пастелните нюанси. Онези, меките и светли, които са достатъчно нежни за да можем да носим свободно, но и все пак достатъчно различни от бежовото. И като споменахме бежовото, пастелно жълтото има неутрален оттенък и спокойно може да го третирате по същия начин, както бихте комбинирали бежово или бяло. Цветът позволява, сезонът – също!



Цветна монохромност

Носят ви се цветове – ами просто заложете на монохромна визия. Не, това не е оксиморон, още по-малко пък модна грешка, а напълно възможен и леснопостижим вариант. Изберете си един цвят и се облечете в него от глава до пети, тайната обаче е да заложите на различни нюанси на въпросния цвят, за различните компоненти от облеклото си. По-лесно е, отколкото предполагате…

Бонус съвет: Подходящи цветове за подобна „цветна монохромна визия” са различните нюанси на червено, зелено, лилаво и синьо. Колкото до ярките тонове – позволено е да присъстват, но нека само върху един елемент, и то по-скоро като акцент.



Спасителен пояс

Доказал се във времето вариант е всеки тренд, който поради някаква причина не носите, но харесвате, да настаните върху… аксесоар/и. Цветовете през студените месеци не са изключение от това „правило“ и винаги може да изберете цветна чанта или чифт боти, които да допълват и разнообразяват гардероба. Пък и ежедневието! На какъв цвят да се спрете? Това е относително труден въпрос, отговорът на който до голяма степен зависи от личния ви стил и предпочитания, но ако питате нас – изберете нещо достатъчно смело, дръзко и ярко. Опции за грешки – няма.



Стилно решение

Започнахме с класика и завършваме отново с нея. Лесен начин да направите времето между ноември и март, по-цветно е като просто облечете цветен костюм. Сако и панталон, пола и сако, сако и рокля – всичко, което съдържа поне две взаимодопълващи се части, може да се нарече костюм и очаквано – може да бъде цветно. Това е и чудесен вариант за всички, чието ежедневие и/или работна среда не позволяват дръзки модни решения, защото един костюм винаги ще бъде преди всичко синоним на „стил“. За самите нюанси ограничения няма, за кройките – също, просто дайте воля на въображението си!



Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата

Пуловер Бежов Regular Fit от AMI PARIS

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер Exeter Червен Regular Fit от Desigual

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожено яке Lonie Кафяв Loose Fit от Gestuz

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Ако ще е тренч, нека да е кожен.

Ако сте пропуснали
Най-четени