Как да носим любимия макси пуловер

x

Повече от очаквано пуловерите и тази година ще владеят сърцата ни, предлагайки ни своето удобство и комфорт. Едва ли ще се изненадате, че сред най-популярните модели отново се нареждат онези големите, обемните, дългите и толкова обичани пуловери, които наричаме овърсайз или просто макси. Те напомнят силно на топла прегръдка и се настаняват на рафтовете в гардероба още при първите спаднали температури. Ние от своя страна не им отказваме да бъдат там, защото макси пуловерите имат неповторимото свойство лесно и бързо да решават сутрешните дилемите от типа „Какво да си облека?”. Ами как какво – пуловер! Голям и топъл. Още един техен плюс, който успешно ги нарежда на все по-предни позиции в списъка ни със зимни фаворити е фактът, че обемните пуловери успяват да постигнат хармония с всичко, с което решим да ги съчетаем. Винаги!Въпреки десетките положителни качества, които можем да изредим, знаем, че много дами отказват дори и да пробват подобна дреха, защото мислят, че с нея биха изглеждали твърде „обемни”, „несъразмерни” или пък „безформени”. Именно заради тези митове, свързани с овърсайз плетивата решихме да ви представим 5 причини, заради които си заслужава да имате поне един овърсайт пуловер в гардероба.Рокли на хоризонта 

Кой каза, че не може да носите дългите флорални рокли през есента? Напротив, можете! През зимата – също. Трябва само да сте готови да експериментирате малко повече и да ги съчетаете например с… плетива. Един обемен, средно дълъг пуловер ще се настани чудесно върху любимата ви рокля, без значение от нейната материя. Ограничения от страна на цветовете и дължините няма, важно е само вие да се чувствате комфортно в това, което сте облекли. И достатъчно топло, разлиба се!На полите с любов

Сред тенденциите за поредна година е и един много момичешки и стилен дует, в лицето на миди полата и пуловерът. Както може да предположите пуловерът повече от спокойно може да бъде с голям размер, което ще направи визията още по-стилна и интересна. Препоръчваме ви да са заиграете с материите, без да си налагате ограничения. Пола от тюл с обемно плетиво, например, е едновременно неочаквана, но и много елегантна комбинация. Поли, къде сте, време е за разходка?
В нова роля 

Ако все още ви се струва неестествено да съчетавате поли или рокли с пуловери, без значение дали овърсайз или не, то какво ще кажете да облечете пуловер…. вместо рокля. Да, един достатъчно дълъг и обемен пуловер спокойно може да изпълнява функцията на най-женствената дреха, при това доста успешно. Съчетайте с плътен чорапогащник или клин, добавете ботуши до или над коляното и сте готови за градски приключения.Винаги има място за деним

Нали не си помислихте, че между всички рокли и поли, ще забравим за така любимият ни деним? Няма начин! Възможно най-класическата и същевременно удобна, стилна и безгрижна комбинация е от плетена блуза и панталон от деним. Моделът на денима зависи изцяло от  настроението и стила ви, а  пуловерът – за него вече уточнихме: колкото по-обемен, толкова по-добре.

Бонус съвет: Ако сте малко по-екстравагантни пробват комбинацията от овърсайз + овързайз. Или по-конкретно от обемен пуловер и широки панталони. Модерна е, а и доста различна, в положителния смисъл на думата.
Внимание към детайлите

Не знаем кой е решил, че „овърсайз“ трябва непременно да е синоним на „безформеност”, но ние категорично не сме съгласни с това твърдение. Дори нещо повече – място за безформеност в макси пуловерите няма. Стил, елегантност и финес, обаче има в изобилие и те се постигат лесно чрез акценти и детайли. Ако например искате едновременно да носите голям пуловер, но талията ви да бъде подчертана, то решението е просто и се нарича – колан. Сложете колан над пуловера, оставате го малко по-свободен и… воала имате напълно нова визия.

Бонус съвет: Изберете по-широк и контрастен колан, защото прекалено тънкият ще се „загуби” в обемната текстура на пуловера.
Вероятно в даден момент сте се запитали: Защо пуловерите трябва да са големи и обемни? И не може ли да са си онези класически, които познаваме? Ами всъщност – може, може да бъдат всякакви каквито пожелаете, но овърсайз пуловерите са отражение на мечтите ни – широкоскроени и максимално наши. Или иначе казано – през следващите студени месеци избираме да носим мечтите си! А вие?

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени