Just a Little Courage: 6 смели есенни цвята

x

Есента е времето от годината, когато сме склони да започнем да носим все по-приглушени и монохромни цветове. Нещо, което поставя и рязката граница между сезоните в гардероба ни, защото пролетта и лятото са цветни и топли, есента и зимата – значително по-студени. Във всякакъв смисъл! Какво да правим обаче, когато септември без да попита дали сме готови, вече се настани, а на нас ни става все по-трудно да признаем, че датата не е 44-ти август? Ами как какво – просто продължаваме да си носим ярките цветове, разбира се! И не, нямаме предвид никакви тикви, горчици или пък каки нюанси, визираме именно наситените нехарактерни за сезона цветове, с които модният свят планира да пренапише правилата на есенната игра. Днес избрахме да ви срещнем с шест от тези цветове. Повечето вероятно са ви стари познайници, но сме почти убедени, че ще ги видите в нова светлина… Есенна!(почти) Мента

Пастелните цветове обикновено са характерни и далеч по-предпочитани през пролетта и лятото, но ние избрахме да вземем със себе си един от най-актуалните сред тях и през есента. Мента! Добре, съгласни сме, че светлият зелен нюанс, който вече почти цяла година срещаме по магазините, определено не прилича на листенцата на растението, чието име носи, дори нещо повече – двата нюанса зелено нямат нищо общо помежду си (освен името). Това е един от редките случай, когато не става въпрос за цвят, ами за усещане. Нещо подобно на „ментова свежест” или „ментов бриз”, не става дума буквално за цвета, ами за емоциите и настроението, с които се свързва. Та ментовото зелено е цвят, богат на емоции,  който с удоволствие ще се настани както върху роклите, с които все още не сме готови да се разделим, така и върху толкова модерните в момента костюми с удължени сака. Ментата заслужва шанс, ако не сте й го дали още – сега е моментът!

(дръзко) Розово

Всички обичат розовото, под някаква форма. Добре де, всички, освен Карл Лагерфелд, но вярваме, че той би ни простил, че намесваме този, според него „горчив” цвят, защото е част от нещо смело, а Карл винаги е подкрепял смелостта. Та да се върнем на розовото – всички го обичат, но далеч не всички биха го избрали за доминиращ цвят през септември. Особено пък когато е наситен и ярък до степен безкрайност. Не, не неоново розово, не дори цикламено, нито фуксия… още по-ярко е! Какво прави този цвят през сезон, в който очевидно не му е мястото? Ами как какво – кара ни да бъдем смели и дръзки, залагайки на нещо, което определено ще ни отличава от тълпата. Ексцентричен цвят е яркорозовото, знаем, но вече си го представяме върху палто, а това почти  граничи със симпатии  и през зимата!

(нетипично) Зелено

Този цвят е… зелен, но не обикновен, ами кисел. Описваме цветове с вкусове? Да, защото не можем по друг начин да ви пресъздадем усещането, което носи цветът, наречен на английски „Acid Green”. Нещо между зелено и жълто, между лимон и лайм, почти неоново зелено… или накратко ки-се-ло! Трябва да се съгласим, че този цвят е още по-смел, дори и от яркорозовото, затова ако категорично не си се представяте облечени в него от глава до пети, нито дори само с пуловер в „кисело зелено”, то тогава може поне да му дадете шанс при аксесоарите. Той обещава да не се натрапва! Доколкото може.
(пак) Зелено

Представяме ви и още едно зелено (последно, обещаваме), което е доста по-познато – тревисто зелено. По-познато обаче не означава по-носено, затова и него спокойно може да причислим към смелите и ярки цветове. Повярвайте ни, есента се нуждае от точно такива нюанси. Ние – също! Тревистото зелено всъщност е доста приятен цвят, веднага щом го възприемете като такъв, разбира се. Чувства се доста удобно върху дълги рокли, кожени поли, все още ефирни ризи, та дори и върху така обичаните шлифери, стига някой да му позволи да стане част от street style играта.

 (сякаш ) Жълто

След всичкото зелено, да заповяда… жълтото! Едва ли някой ще се изненада от това, че жълтото за поредна година попада в тенденциите при цветовете за есента. Трябва да направим уточнение обаче, че нямаме предвид нито класическия лимонов нюанс, нито интересния цвят „куркума” и сме изключително далеч от най-характерното – горчица. От известно време в Instagram стана популярно едно жълто в нюанс… мляко и масло. Ами явно ще си вземем нещо с цвят на масло тази есен! Все още не си представяте цвета? Сигурни сме, че сте го виждали вече (поне на снимки), същият онзи някак мек, светъл и пастелен, труден за характеризиране, но лесен за разпознаване цвят. Е, точно този бледожълт нюанс дава заявка да се превърне в есенен фаворит. Дали ще успее? Вероятно да, ако му дадем шанс!

(любимо) Шампанско

Нещо сякаш липсва в целия този ярък калейдоскоп, който имаме намерение да завъртим многократно през есента. Липсва нещо топло, светло, но и все така забележимо. Нещо за баланс. Шампанско! Не, нямаме предвид бутилка с пенливо вино, ами онзи така характерен в модните среди цвят, кръстен на въпросната напитка. Шампанското, дори и като цвят, пак навява асоциации с нещо празнично и луксозно, заради което си го представяме върху сатен. А сатена… него си го представяме във всевъзможни вариации на дрехи – от блуза с ефектен гръб, през класическа риза или права рокля, та чак до смела разкроена пола. Дали есента обича сатен, толкова колкото нас? Не знаем, но ако ли не, то е време да го обикне! Шампанското – също!
Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Getty Images

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени