11 бързи урока по лакиране в домашни условия

x

 


Знаем, че го правите сами у дома. Знаем, че го правите с удоволствие, защото това е едно от нещата, които влизат в графата „време за себе си“. Знаем, че има неща, които вероятно не знаете! За лакирането в домашни условия става дума! Правилните и грешни неща, които трябва да знаете, когато се лакирате на спокойствие – ето кои са те:


 

 


Винаги използвайте база. Вярно е, че лакирането отнема повече време, но пък лака ще продължи да стои на ноктите ви още няколко дни. Освен това, базата пречи на ноктите да пожълтяват от прекомерната употреба на лак.

Обичате бялото? Намерете правилното бяло. Чисто белите нокти са тренд тази есен и един от must-have цветовете. Но, когато избирате своето шишенце  се уверете, че консистенцията е гъста и кремообразна. Белият цвят трябва да има ефекта на блажна боя, а не да бъде прозрачен и при нанасяне да остават ивици.

Не избирайте бързо съхнещи лакове. Обикновено те твърде много дехидратират нокътната плочка.

Използвайте олио за кожички. То помага кожичките лесно да бъдат избутани и оформени с правилните „инструменти“. За предпочитане е да не ги изрязвате. А олиото за кожички има благоприятно действие и върху самия нокът.


 

 


Подръжте ръцете си под студена вода. Когато лакът е засъхнал, студената течаща вода го „стяга“ още повече почти моментално.

Нанасяйте тънки, а не дебели слоеве лак. Само тогава той ще съхне бързо, преди да нанесете втори слой.

Дръжте лаковете си на тъмно и студено място. Разбирайте хладилника. Това не е задължително, но е добре да имате предвид, че светлината и топлината, всъщност, увреждат цвета и гъстотата на лака.


 

 


Никога не разклащайте шишенцето с лак твърде силно преди употреба. Завъртайте го между дланите си с плавни движения. Силното разклащане вкарва балончета въздух в течността и след това те се пренасят с четката по нокътя – нещо, което обикновено не е търсен ефект.

Когато пилите нокътя, правете го в една посока. По този начин ще избегнете начупването и увреждане на нокътната плочка.

Лаковете, в които има брокатени частици се задържат на нокътя по-дълго. Вероятно сте забелязали, че и също се отстраняват по-трудно.

Винаги използвайте топ-лак. За повече блясък, по-дълготраен цвят, а и предпазва от олющване на лака.


Текст: Стефи Стоева

Снимки: Unsplash

 

 

Вижте още:

КОЖАТА ПРЕДИ ЗИМАТА. КАКВО Е ВАЖНО ЗА НЕЯ?

ПЕТ ПАРФЮМА, КОИТО ЩЕ НАКАРАТ ЕСЕНТА ДА ЗАМИРИШЕ НА…

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени