20 житейски урока, научени от живота

x

Животът има свое собствено училище. Преподава без почивка, всеки ден. Често не дава ясни резултати дали сме се справили или сме сгрешили. Рано или късно ни дава да разберем, че колкото и да упорстваме, да се противопоставяме и да негодуваме, правилата важат за всички от първия до последния ни ден тук.Бъдете мили

Това е смелост. Много по-лесно е да отвърнете с агресия, но никога не знаете каква битка води човекът срещу вас. Не добавяйте още негативни емоции към живота на другите. Проявявайте съчувствие и разбиране към всеки. Някой ден така ще постъпят и с вас. Неочаквано…

Не спорете и не се карайте

Преговаряйте. Това означава да водите диалог, като използвате нашия, човешки език. Диалогът означава компромис, зачитане на правата, в духа на помирението се намира истинското решение на конфликта. Няма изцяло победител и изцяло губещ – всичко е наполовина. Такива победи носят кратко удовлетворение и дълготрайно разочарование.

Прощавайте

Опрощението е освобождаване. В никакъв случай не казваме да приемате, че лошите постъпки са норма. Изхвърлете негативните мисли и енергия и продължете напред. Иначе обидата може да ви разболее.Заявете себе си

Вие държите ключа към отношението на другите. И напълно във вашата власт е да определяте как хората ще се отнасят към вас. Отношенията са като огледало и неслучайно хората отвръщат именно по начина, по който сте се отнесли с тях. Затова и силата е във вашите ръце.

Животът невинаги е справедлив

Това е неоспорим факт и може би най-трудно приеманият житейски урок, независимо колко дълго сме на този свят. Лоши неща се случват и на добрите хора. Важно е как ще преминете през тези периоди и какво ще научите от тях.

Плачете

Изразяването на емоции не е слабост. Сълзите ще ви накарат да се почувствате добре. Освен това е полезно за сърцето. Неравномерното вдишване и издишване прави един от най-ефективните масажи. Та плачете на воля. Особено от радост.Пътят е истинската цел

Радвайте се на самия процес. Понякога сме толкова фокусирани върху крайния резултат, че често пропускаме малките чудеса по пътя. А именно те превръщат живота в приключение, за което да си спомняте дълго. Наслаждавайте се на всичко, което видите докато постигнете крайната си цел.

Грижете се за приятелствата и любовта

Отделяйте повече време и внимание на приятелите и любимите си хора. Те са тези, които вървят редом с вас по пътя и са готови да ви подкрепят, когато имате нужда. Избирайте моментите на близост пред допълнителната работа и споделените с близки емоции, пред служебните ангажименти.

Не се поддавайте на страха

Не пропускайте възможности, само защото ви е страх. Използвайте го като мотивираща сила, която да ви води към нови предизвикателства и израстване. Много по-често човек съжалява за нещо, което не е опитал, отколкото, че се е провалил.

Бъдете добри

Отнасяйте се към хората така, както бихте искали те да се отнасят с вас. Няма как човек, който сее омраза, да пожъне любов. Неестествено е. Ако искате хората да са добри с вас, бъдете и вие такива към тях.

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

ЧАСОВНИК BULOVA 97L172

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от еко кожа Francesca Rossi

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Хранителна добавка WOMAN

  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld

Шопинг чанта Tulip с еко кожа Karl Lagerfeld Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Есенни мотиви.

Ако сте пропуснали
Най-четени