20 житейски урока, които няма да научите в училище

x


Бъдете най-добрия си приятел

Човекът, с който неизменно крачите през живота, сте самите вие. Обичайте се, харесвайте се, бъдете внимателни със себе си. Бъдете доволни. В много случаи човек сам си причинява най-големите разочарования и проблеми. Без дори да го съзнава.

Забавлявайте се повече

Учете се на това от децата. Те знаят как. А ние сме забравили. Позволявайте на тези малки герои непрестанно да ви учат на забавление. Колкото по-малко вземате живота на сериозно, толкова по-леко и приятно ще пътувате през него.

Бъдете благодарни

За всичко. Огледайте се и вижте какво имате. Това е повод за благодарност. Вижте най-близките си хора – те са повод за благодарност. Дори най-дребните неща, които обикновено подминавате са повод да благодарите. Изненадващо е колко бързо и неусетно хората приемат всичко, което ги заобикаля за даденост. Но живота и за това има урок – може толкова бързо да си вземе нещата, които е дал, че на човек да му се завие свят.

Живейте в настоящето

Миналото е минало. Бъдещето все още не съществува. Градете планове, но не изграждайте живота си върху тях. Защото както се казва в една популярна житейска мисъл: „Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му за плановете си“. Ако успеете да живеете без предварителни очаквания, ще създадете наистина щастлив живот.

Грижете се за здравето си

Здравето е основата на целия живот. Ако тя е нестабилна, всичко останало се разпада. Полагайте грижи за себе си всеки ден. Водете активен начин на живот. Не се лишавайте от нищо, но и не злоупотребявайте с нищо. Движете се, спете добре и при всяка удобна възможност си подарявайте почивка.Промените са за добро

Нищо в света не стои на едно място. Всичко се движи и всичко се променя. Няма как да изживеете един и същи ден два пъти. Това е запазена марка на фантастичните филми. Със сигурност има дежа ву ситуации, но те също имат своя смисъл. Промените са нещо хубаво и разширяват мирогледа, възприятията и отношенията ни със заобикалящия ни свят.

Никой не ви дължи нищо

Както и вие на останалите. Всичко, което правите за другите е по ваше собствено желание и морални устои. Не бива да очаквате от другите да са като вас. Това е също един от най-тежко преподаваните от живота уроци, на който повечето хора биват късани нееднократно. Но колкото по-бързо го осъзнаете, ще си подарите много повече спокойствие и ще спестите доста разочарования заради постъпките на останалите.

Забавете темпото

Надбягването с времето носи само изтощение. Отделяйте си време, животът е по-приятен и смислен, когато не сте постоянно на педал. Ритъмът, в който днес се движи света е шеметен, но винаги има място за пет минути „нищоправене“ или недели, в които всичко се случва полека.

Не се опитвайте да променяте хората

Единственото, с което ще ви отвърнат е неподозирано противодействие. Приемете ги такива, каквито са. Опитайте да ги вдъхновявате със своите действия. Така е много по-вероятно да поискат да се променят, отколкото ако им го налагате.

Грешките са уроци

Грешките са неделима част от живота и най-сигурния начин да научите нещо за това как той функционира. Всяка стъпка по пътя може да донесе провал. Но не се фокусирайте над него, а над урока, който ситуацията ви носи. Грешете. Просто не повтаряйте една и съща грешка отново и отново.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Елек от BURBERRY

Елек от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Влизаме в седмицата със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени