5 спешни упражнения за стегнато дупе

x

Да, мечтаем си за стегнато и секси дупе, но често отлагаме постигането му. Лятото вече е тук и имаме бърз и спешен гайд за скорострелно стягане. Може да звучи невъзможно, но опитахме и наистина има ефект! Необходимо е само да отделим малко време от деня, за да направим нужните упражнения. Останалото е въпрос на малко повече дисциплина. Представяме ви нашите 5 бързи и изключително ефикасни упражнения за стегнато дупе!

Цялостно клякане

Заемете изходно положение – краката на ширината на раменете. Това е важно и ключово упражнение! Постепенно и бавно приклякайте. Дупето трябва да стигне нивото на глезените. Докато клякате, дръжте ръцете си изпънати напред. След това бавно се изправете в изходно положение. Дръжте гърба и главата изправени. Направете минимум 2 серии по 10 повторения. Работи!

Махове с крака назад

Поставете стол пред себе си и се хванете с две ръце за облегалката му. Правете махове назад с изпънат крак, като използвате стола за опора. Не сгъвайте крака в коляното. Опитайте се да го повдигате на около 90 градуса. Направете 3 серии по 20 повторения. След това повторете с другия крак.

Качване на стълби

Качването на стълби е идеално средство за стягане на дупето, особено ако ги качвате през една. Наред с упражненията за стягане е необходимо и да се отървем по-бързо от излишните грамове мазнинки по тялото. Най-ефикасни, особено за прекрасното време през летните месеци, си остават тичането в парка, карането на колело и плуването. А когато времето навън е лошо, също толкова ефективно ще е и кардио-натоварването.Махове с крака встрани

Отново използвайте стол за опора. Застанете странично към него, така че столът да ви е перпендикулярно. Правете странични махове, като се стараете амплитудата на размах да е колкото се може по-голяма. Направете 3 серии по 20 повдигания последователно с левия и десния крак. Ако искате допълнително натоварване – в края на всяка серия задържайте за няколко секунди крака си във въздуха, преди да го спуснете в изходно положение.

Клекове

Заемете изходно положение с широко разкрачени крака и пръсти, сочещи навън. Снижете тялото в клек, като избутате таза стегнат максимално напред. Задръжте в тази поза 10 секунди и бавно се изправете нагоре, като внимавате да не отпускате таза. Повторете упражнението в 2 серии по 15 пъти.Е, не изглежда мисия невъзможна! С малко повече усилия и ежедневно внимания, спешното перфектно дупе наистина може да бъде постигнато! Защото плажът вече е толкова близо… Нямаме търпение!

Текст: Теа Николова

Снимки: Unsplash

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени