5 спешни упражнения за стегнато дупе

x

Да, мечтаем си за стегнато и секси дупе, но често отлагаме постигането му. Лятото вече е тук и имаме бърз и спешен гайд за скорострелно стягане. Може да звучи невъзможно, но опитахме и наистина има ефект! Необходимо е само да отделим малко време от деня, за да направим нужните упражнения. Останалото е въпрос на малко повече дисциплина. Представяме ви нашите 5 бързи и изключително ефикасни упражнения за стегнато дупе!

Цялостно клякане

Заемете изходно положение – краката на ширината на раменете. Това е важно и ключово упражнение! Постепенно и бавно приклякайте. Дупето трябва да стигне нивото на глезените. Докато клякате, дръжте ръцете си изпънати напред. След това бавно се изправете в изходно положение. Дръжте гърба и главата изправени. Направете минимум 2 серии по 10 повторения. Работи!

Махове с крака назад

Поставете стол пред себе си и се хванете с две ръце за облегалката му. Правете махове назад с изпънат крак, като използвате стола за опора. Не сгъвайте крака в коляното. Опитайте се да го повдигате на около 90 градуса. Направете 3 серии по 20 повторения. След това повторете с другия крак.

Качване на стълби

Качването на стълби е идеално средство за стягане на дупето, особено ако ги качвате през една. Наред с упражненията за стягане е необходимо и да се отървем по-бързо от излишните грамове мазнинки по тялото. Най-ефикасни, особено за прекрасното време през летните месеци, си остават тичането в парка, карането на колело и плуването. А когато времето навън е лошо, също толкова ефективно ще е и кардио-натоварването.Махове с крака встрани

Отново използвайте стол за опора. Застанете странично към него, така че столът да ви е перпендикулярно. Правете странични махове, като се стараете амплитудата на размах да е колкото се може по-голяма. Направете 3 серии по 20 повдигания последователно с левия и десния крак. Ако искате допълнително натоварване – в края на всяка серия задържайте за няколко секунди крака си във въздуха, преди да го спуснете в изходно положение.

Клекове

Заемете изходно положение с широко разкрачени крака и пръсти, сочещи навън. Снижете тялото в клек, като избутате таза стегнат максимално напред. Задръжте в тази поза 10 секунди и бавно се изправете нагоре, като внимавате да не отпускате таза. Повторете упражнението в 2 серии по 15 пъти.Е, не изглежда мисия невъзможна! С малко повече усилия и ежедневно внимания, спешното перфектно дупе наистина може да бъде постигнато! Защото плажът вече е толкова близо… Нямаме търпение!

Текст: Теа Николова

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени