Брога: йога за мъже

x


Бившата футболна звезда и шампион по бодибилдинг в тежка категория Мат Милър създава силова, интензивна и предизвикателна система за спорт, която е толкова мъжествена, колкото името й го загатва. Занятията му са предназначени основно за мъже и бързо разбиват мита, че „йога е само за момичета”.

Занятието, продължаващо един час, включва адаптирани пози от йога, и е страхотен спортен режим, който предизвиква тялото по нов начин. Практикуващите го използват и развиват сила, издържливост и гъвкавост още от първото занятие.Структурата на занятието е много близко до тези на спортистите: започва се с динамична загрявка, продължава със сериозна секция за сила върху специфични части от тялото и след това приключва на същото място с предизвикателствата на отварянията и разтяганията. Движенията са близки до тези на спортистите, защото при всяка поза се правят повторения и се надгражда предишната поза. Брога разделя учебната програма на четири тренировки, всяка от които е адресирана към конкретна проблемна област. Всяка от тях се повтаря четири пъти, които позволяват на брогите да стават все по-добри, с всяко следващо занятие, подготвяйки ги за следващите упражнения от серията.Разликата между брога и традиционните стилове йога е, че този предполага, че мъжете вече са гъвкави и отваря областите, които предлагат тази възможност.

Брога може също така да подпомогне спортните постижения като намалява вредите, причинени от пренапрягането на мускулите и съединителната тъкан. Използвайки връзката между ума и тялото, с брога учите как да отделяте повече внимание и да контролирате физическото си тяло.Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени