Осем признака на щастливата любов

x

Да открием единственият, онзи специален човек, с когото връзката продължава като по филмите – завинаги, това е едно от най-трудните неща на света. Разбираме, че сме го намерили някакси вътрешно, като се появяват пеперуди в корема или странна химия в мозъка. Но достатъчно ли е това? Вижте какви са осемте знака за истинска любов, различни от чувството в корема събрани от експерти в областта на връзките и браковете.Знаете, че партньорът ви има нужда да бъде обичан, дори тази нужда да е различна от вашата. Някои хора се чувстват обичани, когато партньорът им донесе чаша топло кафе сутрин. През същата тази сутрин други искат не кафе, а някой да им каже колко са красиви. Трети изискват секс или някаква друга физическа форма, чрез която да им бъде показана любов. Dr. Tammy Nelson – известна сексоложка от САЩ, твърди, че трябва да научим партньора си да ни обича и да не очакваме, че той е длъжен да ни чете мислите. „Разбирате, че сте с правилния човек, когато той ви каже какво го кара да се чувства обичан, а вие сте щастливи да направите усилието да го наградите с това, от което той има нужда. И те правят същото за вас”, допълва тя.

Карайте се, но го правете продуктивно. Конфликтите са естествена част от всяка връзка. Но как се справяте с несъгласията помежду си, може да предскаже дали с този човек бихте могли да бъдете завинаги, или не. Един от най-успешните и признати специалисти по връзките в САЩ Dr. Terri Orbuch, позната още като „любовния доктор”, издава тайната, която вероятно знаете, но не се замисляте върху нея. Тя казва: „Вашето поведение, докато се карате, силно подсказва как ще разрешавате проблемите си в бъдеще… Добрата връзка е тази, в която се карате честно. С други думи – не псувате, не крещите, не укорявате или пренебрегвате другия.”Взаимното физическо привличане ви прави по-уверени. Американската журналистка и автор на книги за взаимоотношенията между жени и мъже Iris Krasnow казва: „Да чувствате сексуално привличане и да се чувствате сексуално привлекателни е животворна сила, като никоя друга… Човекът, който ви пали вътрешно, покачвайки вашата положителна самооценка и също предлага удоволствия с външен израз, определено е човек, който ще ви задържи.”

Двамата сте достатъчно различни, за да запазите интереса помежду ви, но сте на един и същ етап във връзката, което има най-голямо значение. Казват, че противоположностите се привличат. Но ако това е така в началото на една връзка, в дългосрочен план би могло да се окаже „препъни камък”. Според проучване, проведено от Dr. Terri Orbuch, сполучливите връзки всъщност са изградени върху основа от едни и същи принципи и вярвания. „Добре е да имате различни интереси или да харесвате различни филми, но еднаквостта е ключов фактор (като например по отношение на финансите, значението на религията или как възпитавате децата си), който държи хората заедно за дълго”, обяснява още тя.Вашите семейства и приятели одобряват връзката ви. Въпреки че на много хора не им се нрави факта, че семейството има право на мнение, то всъщност е много важно. Преподавателят по социология в университета във Вирджиния, САЩ W. Bradford Wilcox, споделя, че високото ниво на социална подкрепа от най-близките ви и най-мили хора е от съществено значение за щастлив брак. Той казва още: „Такива приятели и семейство често имат по-обективно виждане за вашия партньор, отколкото самите вие… И тяхната подкрепа може да бъде безценна след сватбата. Знаем, че двойки, които имат родители, роднини и приятели, които ги подкрепят, е много по-вероятно да останат заедно завинаги.”

Чувствате се комфортно с малките приключения под завивките. Двойките със стабилни отношения споделят много повече спонтанни моменти на интимност, като признак на тяхната привързаност. „Най-добрата рецепта за чудесен секс не е откриването на наръчници за повече оргазми, а това да се нагласите един към друг и да се чувствате в безопасност, така че когато дойде моментът, да се насладите на тръпката”, съветва Dr. Sue Johnson – психолог и автор на книги за любовта и връзките между хората.Имате желание да сложите „Ние” преди „Аз”. Отдаването към връзката, а не към желанията на някой от партньорите, може да предскаже бъдещата удовлетвореност от брака. „Хора, които мислят за брак, трябва да търсят партньор, който започва изреченията си с „Ние”, а не с „Аз”. Социологът Wilcox описва тези хора ето така: „Някой, който набляга на споделените мечти, принципи и желания да постави връзката над индивидуалните желания. Двойки, които поставят брака си над техните собствени, индивидуални желания е по-вероятно да имат щастлив семеен живот.”

Когато не е до вас, партньорът ви липсва. Дори и да не сте поглеждали нещата от такава перспектива, много е важно да усещате, че вашият партньор ви липсва, когато не сте заедно. „Ако не се виждате и не се сещате един за друг, това не е добър признак”, казва социологът Benjamin Le. „Но ако имате емоционален отговор на тази липса, това е сигнал, че наистина искате да бъдете с този човек.”, отбелязва той в заключение.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Pixabay

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък заложете на удобството.

Ако сте пропуснали
Най-четени