И пак за лунната диета

x

Защо отново отваряме дума за нея? Защото остана актуална през годините и е може би една от най-разпространените практики за отслабване и пречистване. Тя е сравнително лесен, лек и напълно естествен начин да се освободим от излишните кила и от токсините, тъй като при нея се разчита на природните явления, които влияят на метаболизма, а не на хранителни добавки или пък драконовски ограничения, които лишават тялото от необходими вещества. При диетата често проблемът е чисто организационен или е въпрос на мотивация. Затова най-добре си намерете компания, така че взаимно да си напомняте и стимулирате. Следващата стъпка е да си осигурите лунен календар, който да сложите на видно място в офиса или вкъщи. Не разчитайте, че ще запомните датите на пълнолуние и новолуние. Може да изберете кога и колко да се въздържате от храна, като ако ви е за първи път не е препоръчително да следвате  програма максимум. От тук нататък нещата изглеждат прости:

24-часовата диета при пълнолуние започва в навечерието на пълнолунието (след вечеря) и продължава 24 часа. Приемат се много течности: сокове, вода, чайове (с мед). Не трябва да се пият мляко и алкохолни напитки.

36-часовата диета при новолуние започва в 18:00 часа в навечерието на новолуние и е с продължителност едно пълно денонощие плюс 1/2 от следващото (до сутринта на втория ден). В този период се препоръчват зеленчукови супи от моркови, картофи, фасул, може да си позволите веднъж през деня рибен бульон или бульон от птиче месо. Храненето е 4-5 пъти дневно.

Ако чувствате, че можете, започнете диетата 3 дни преди пълнолуние или новолуние и се придържайте към нея 3 дни след приключване на дадената фаза (общо 6 дни).

Ако спазвате този режим може да се освободите от 1 до 3 килограма. Но не отслабването е най-важно в случая – лунната диета пречиства тялото от натрупаните токсини.


 


За да имате стабилни резултати, през останалото време се хранете балансирано и избягвайте консумацията на сол. Когато Луната нараства, не прекалявайте с яденето, а когато намалява, може да си позволите повече прегрешения в менюто.

На какво се базира лунната диета? Това е хранителен режим, съобразен с движението на Луната около Земята. Луната влияе на приливите и отливите, растежа на растенията, размножаването на животните и има огромен ефект върху емоционалното и физическо състояние на човек. При пълнолуние водата в организма преминава от междуклетъчното пространство във вътрешността на клетките, а при новолуние се наблюдава обратният процес – течността се премества от клетките в тъканите.


 


След пълнолуние, при намаляваща Луна, апетитът обикновено се увеличава. Но тъй като Луната отслабва, килограми не се натрупват. Това е период на прочистване на организма, когато той лесно се освобождава от шлаките. Периодът от новолуние до пълнолуние (нарастване на Луната) допринася за по-добро храносмилане; лекарствата и билковите отвари също се усвояват по-пълноценно. Диетата през това време стимулира процесите на разграждане на мазнините и помага за усвояването на хранителните вещества.

Текст: Катя Атанасова

Снимки: Unsplash, Pixabay, Burst.shopify

Вижте още:

Още една тайна за диетите

Спасение след кулинарна фиеста

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Любимата ни пола солей, комбинирана с още по-любимата ни бяла риза.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ