Още една тайна за диетите

x

 

 


Много хора прекарват голяма част от времето си в броене на калории, но пропускат една важна подробност – дори ако намалим приема на храна, ако тя не се обработва добре и тялото не се пречиства както трябва, няма да намалим теглото.

Всъщност, добрата работа на храносмилателната система е в основата на оптималното тегло. Самопочистването на тялото от ненужната храна и токсичните отпадъци е важно не само за регулиране на теглото, но и за здравето. Разделното хранене и прилагането на няколко прости практики може да позволи на храносмилателната система да работи по-добре. Комбинирането на храните е сложен въпрос и може да ни е трудно в началото, защото сме научени да мислим, че балансираното хранене съдържа белтък и нишесте с малко зеленчуци. Всъщност, зеленчуците трябва да преобладават. Това, което мнозина от нас не знаят, е че храносмилателната система е сложна и различните групи храни изискват различно време, за да бъдат абсорбирани от тялото. Интересно е, че колкото по-бързо се усвоява храната, толкова по-малко отпадъци оставя след себе си. Колкото по-малко отпадъци има, толкова по-лесно е храносмилането. Колкото по-лесно е то, толкова по-добре се пречиства тялото и теглото намалява. Доброто храносмилане ще елиминира много проблеми: целулит, главоболие, киселинен рефлукс, лоша кожа, газове, запек, синдром на раздразнените черва и още…

Ето някои основни принципи на комбиниране на храните:

Зеленчуците вървят добре с ядки и семена, а също и с бобови култури. Те също се съчетават отлично с други зърна с глутен и с животински протеини. Изберете само една категория протеин (ядки, бобови или животински протеин) за едно хранене. На едно ядене приемайте протеин или скорбяла, но не и двете заедно. Винаги яжте пресните плодове на празен стомах. Храносмилането има и индивидуални особености, затова правете сами експерименти – ако след хранене чувствате напрежение, газове, подуване, значи комбинацията не е добра.

Текст: Катя Атанасова

Снимка: Unsplash

Вижте още:

Изненадваща причина за трудното сваляне на тегло

Нова мода: джусинг

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Денимът, който никога няма да ни омръзне.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ