Кога “здравословното” не е здравословно за вас

x


Всеки от нас е уникален по свой прекрасен начин. Всички си приличаме по много неща, но и не малко ни раздалечават от един от друг. Онова, което може да подейства благотворно на едни, може да е напълно безполезно за други. Това вероятно е една от основните причини, поради която науката за храненето предизвиква горещи дебати. Две противоположни мнения могат едновременно да бъдат правилни, заради факта, че всеки човек е различен.

Консумирането на голямо количество зеленчуци например се смята за полезен съвет. Но ако имате проблеми с храносмилането, приемането на големи количества от определени зеленчуци (например зеле или броколи) няма ли да ви накара да се почувствате по-зле заради газообразуващите им свойства? Онези, които страдат от заболявания на щитовидната жлеза например, могат да бъдат засегнати неприятно, ако прекалят със зеле, карфиол или броколи. При подобни здравословни проблеми, постарайте се да сварите добре зеленчуците, преди да ги консумирате.Нещата, които вече сме приели за разумни, може да нямат нужния ефект при вас. Например някои хора се повлияват добре, когато спазват високо протеинова диета, а други се чувстват по-здрави, когато залагат повече на въглехидратите. Някои смятат, че организмът им среща проблеми с богатите на захар храни, дори когато става дума за естествени подсладители. Други хора смятат, че дори полезните за здравето мазнини могат да ги накарат да се чувстват постоянно уморени.

При толкова много популярни диети и хранителни режими, става все по-важно да обръщаме внимание на това кое има най-добър ефект върху нашето здраве. Тестването на най-новия метод за здравословно хранене е добър начин да експериментирате и да разберете какво работи най-добре при вас. Това, което е най-важно, е да не се страхувате да правите промени в отговор на онова, което организмът ви подсказва, и да имате предвид, че това, което има ефект сега, след време може да няма.Важно е да се вслушвате в нуждите на организма си, но комуникацията трябва да е двустранна. Трябва да балансирате между това, което организмът ви подсказва, и информацията, с която разполагате. Разберете, че това, което другите хора правят като диета или упражнения, за да подобрят здравето си, може да е напълно различно от онова, от което организмът ви се нуждае в момента. Само защото нещо е здравословно за тях, не означава, че е абсолютно здравословно за всички!

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Оставете слънцето да ви целуне…

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ