Красотата идва преди грима и други малки тайни за сияйно лице

x

Можем ли да бъдем красиви без грим? Разбира се! Красотата е чувство, красотата е усмивка, щастие, поглед, любов… Да, имаме нужда от малко червило, но преди да се опитаме да нанесем всичкия временен макиаж, ще припомним останалите неща, които са нужни за това да бъдем красиви преди грима. А първото е: Красотата на лицето започва дълго преди поставянето на грима.


 

26e0f22f9eb8197112032efd7543278e

 


И първо беше свежият вид на лицето. Той се постига с грижа и постоянство през целия живот. Затова слънцезащитния крем и предпазването на лицето от вредните лъчи на слънцето от ранна възраст се оказва важен фактор. Често в 20-те си години пренебрегваме тази грижа, защото кожата все още е еластична и се справя сама с трудностите. На 30+ кожата обаче губи своята еластичност, а хидратацията остава важна част от поддържането на сияйния ѝ вид. 80% от излагането на лицето на слънце се случва незабележимо за нас. Затова слънцезащитният крем трябва да ви стане най-добър приятел през голяма част от годината.


 

890d602f222ba72f8a5a78901f0952d1

 


Пийте чаша топла… вода! Всяка сутрин! Добавете лимон и опитайте тази полезна доза свежест още утре. Може би ви звучи скучно да пиете просто вода. Тя обаче в комбинация с лимон действа освежаващо като възбужда сетивата, подобно на кафе. Тази уж обикновена сутрешна напитка има  свойството да извежда токсините от тялото и да прочиства организма. Водата хидратира цялото тяло, включително и лицето, а по това време на годината трябва да пием повече. Навикът да пиете вода сутрин ще ви помогне да набавяте необходимата течност по-лесно.


 

d2fa3bddb319e2af800ca8b5331ae985

 


Не докосваме лицето си излишно през деня. Защото кожата там е най-нежна и чувствителна. Защото ръцете ни докосват различни вещи като бюра, документи, копчета, врати и са доста мръсни без дори да подозираме. Неволното докосване на страните на лицето си, масажирането на челото, търкането на очите – по-добре забравете за всичко това. Тези движения нараняват кожата на лицето, разпъват я, замърсяват я… Затова държим ръцете си далеч от лицето и по-близо до чашата с кафе и клавиатурата на компютъра.


 

c75a531570de251311c5ab30c5df6ebd

 


Ексфолирането е важно, но не повече от два пъти седмично. Така премахвате мъртвата кожа и позволявате на останалите нови клетки да „дишат“ спокойно. Защо е важно ексфолирането изобщо? Ако старата кожа не се отстранява от лицето, мъртвите клетки се променят и не отразяват светлината правилно, което кара лицето да няма свеж вид. Разбира се, може да избегнете готовите козметични продукти без проблеми. Няма по-лесен начин от това да си направите пилинг за лице у дома. Смесете равни части сода за хляб и вода и имате готова смес. Не търкайте лицето си със скраб повече от две минути.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

КАК ОТКАЗАХ ЦИГАРИТЕ

ПЛАТИНЕНО УСЕЩАНЕ ЗА КРАСОТА

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С рокля и правилните обувки вторник не е никакво предизвикателство!

Ако сте пропуснали
Най-четени