Красотата идва преди грима и други малки тайни за сияйно лице

x

Можем ли да бъдем красиви без грим? Разбира се! Красотата е чувство, красотата е усмивка, щастие, поглед, любов… Да, имаме нужда от малко червило, но преди да се опитаме да нанесем всичкия временен макиаж, ще припомним останалите неща, които са нужни за това да бъдем красиви преди грима. А първото е: Красотата на лицето започва дълго преди поставянето на грима.


 

26e0f22f9eb8197112032efd7543278e

 


И първо беше свежият вид на лицето. Той се постига с грижа и постоянство през целия живот. Затова слънцезащитния крем и предпазването на лицето от вредните лъчи на слънцето от ранна възраст се оказва важен фактор. Често в 20-те си години пренебрегваме тази грижа, защото кожата все още е еластична и се справя сама с трудностите. На 30+ кожата обаче губи своята еластичност, а хидратацията остава важна част от поддържането на сияйния ѝ вид. 80% от излагането на лицето на слънце се случва незабележимо за нас. Затова слънцезащитният крем трябва да ви стане най-добър приятел през голяма част от годината.


 

890d602f222ba72f8a5a78901f0952d1

 


Пийте чаша топла… вода! Всяка сутрин! Добавете лимон и опитайте тази полезна доза свежест още утре. Може би ви звучи скучно да пиете просто вода. Тя обаче в комбинация с лимон действа освежаващо като възбужда сетивата, подобно на кафе. Тази уж обикновена сутрешна напитка има  свойството да извежда токсините от тялото и да прочиства организма. Водата хидратира цялото тяло, включително и лицето, а по това време на годината трябва да пием повече. Навикът да пиете вода сутрин ще ви помогне да набавяте необходимата течност по-лесно.


 

d2fa3bddb319e2af800ca8b5331ae985

 


Не докосваме лицето си излишно през деня. Защото кожата там е най-нежна и чувствителна. Защото ръцете ни докосват различни вещи като бюра, документи, копчета, врати и са доста мръсни без дори да подозираме. Неволното докосване на страните на лицето си, масажирането на челото, търкането на очите – по-добре забравете за всичко това. Тези движения нараняват кожата на лицето, разпъват я, замърсяват я… Затова държим ръцете си далеч от лицето и по-близо до чашата с кафе и клавиатурата на компютъра.


 

c75a531570de251311c5ab30c5df6ebd

 


Ексфолирането е важно, но не повече от два пъти седмично. Така премахвате мъртвата кожа и позволявате на останалите нови клетки да „дишат“ спокойно. Защо е важно ексфолирането изобщо? Ако старата кожа не се отстранява от лицето, мъртвите клетки се променят и не отразяват светлината правилно, което кара лицето да няма свеж вид. Разбира се, може да избегнете готовите козметични продукти без проблеми. Няма по-лесен начин от това да си направите пилинг за лице у дома. Смесете равни части сода за хляб и вода и имате готова смес. Не търкайте лицето си със скраб повече от две минути.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

КАК ОТКАЗАХ ЦИГАРИТЕ

ПЛАТИНЕНО УСЕЩАНЕ ЗА КРАСОТА

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Винаги вярвайте, че нещо страхотно ще се случи!

Ако сте пропуснали
Най-четени