Влюбените са винаги „млади“!

x

Легендарната Шанел е обичала да казва следното: „Старостта не е защита срещу любов, но любовта предпазва от старост.“ Преди време австрийски учени потвърдиха нейните думи, че любовната „химия“ е ключът към вечната младост. Тайната се крие в молекулата спермидин, която може да забави естествения процес на стареене. Количеството спермидин в организма се влияе от чувствата, които изпитваме: когато обичаме, трупаме от това вещество, а когато ни липсва любов – стареем.{show_more]

Добре известен е фактът, че веществата, които произвежда тялото по време на секс и в любовния период на връзката, са направо лекарство за тялото. Така например ендорфините – вещества със структура, подобна на тази на морфина, намаляват стреса, повишават самочувствието и имат успокояващ ефект. Адреналинът повишава честотата на сърдечния ритъм и разширява артериите, което подобрява циркулацията на кръвта, а по време на любовната игра се отделят големи количества от него. Фенилетиламинът се освобождава по време на оргазма и предизвиква чувства на привличане, възбуда и пълно щастие. Интересно е да се отбележи, че се среща и в шоколада.Тестостеронът подхранва сексуалното желание и точно той е причината за вълната от самочувствие, което изпитваме след секс. Оргазмът стимулира освобождаването на допълнителна доза серотонин, който действа като антидепресант и ни кара да се чувстваме щастливи, емоционално балансирани и доволни. Всички тези естествени наркотици, произведени от сексуалната възбуда и близостта, просто чакат да бъдат освободени, за да заменят всички хапчета и храна, с които се тъпчем, за да се чувстваме по-добре.

Дали цялото това научно обяснение е вярно, не се наемаме да твърдим. Но дори да е само „плацебо“, вярваме, че любовта е силата, която ни дава крила и движи света напред.


Текст: Fashion Inside

Снимка: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Палтото в главната роля.

Ако сте пропуснали
Най-четени