Влюбените са винаги „млади“!

x

Легендарната Шанел е обичала да казва следното: „Старостта не е защита срещу любов, но любовта предпазва от старост.“ Преди време австрийски учени потвърдиха нейните думи, че любовната „химия“ е ключът към вечната младост. Тайната се крие в молекулата спермидин, която може да забави естествения процес на стареене. Количеството спермидин в организма се влияе от чувствата, които изпитваме: когато обичаме, трупаме от това вещество, а когато ни липсва любов – стареем.{show_more]

Добре известен е фактът, че веществата, които произвежда тялото по време на секс и в любовния период на връзката, са направо лекарство за тялото. Така например ендорфините – вещества със структура, подобна на тази на морфина, намаляват стреса, повишават самочувствието и имат успокояващ ефект. Адреналинът повишава честотата на сърдечния ритъм и разширява артериите, което подобрява циркулацията на кръвта, а по време на любовната игра се отделят големи количества от него. Фенилетиламинът се освобождава по време на оргазма и предизвиква чувства на привличане, възбуда и пълно щастие. Интересно е да се отбележи, че се среща и в шоколада.Тестостеронът подхранва сексуалното желание и точно той е причината за вълната от самочувствие, което изпитваме след секс. Оргазмът стимулира освобождаването на допълнителна доза серотонин, който действа като антидепресант и ни кара да се чувстваме щастливи, емоционално балансирани и доволни. Всички тези естествени наркотици, произведени от сексуалната възбуда и близостта, просто чакат да бъдат освободени, за да заменят всички хапчета и храна, с които се тъпчем, за да се чувстваме по-добре.

Дали цялото това научно обяснение е вярно, не се наемаме да твърдим. Но дори да е само „плацебо“, вярваме, че любовта е силата, която ни дава крила и движи света напред.


Текст: Fashion Inside

Снимка: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Лежерно в деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени