Нещата, които да спрем да правим, за да сме щастливи наистина

x

Щастието никога не идва само. То никога не се постига с една-единствена стъпка, нито с едно-единствено добро намерение, нито само с една мисъл… Щастието е процес, дори път, по който вървим. За да го постигнем, трябва време, трябват ежедневни грижи, които да полагаме, за да си създаваме щастието такова, каквото ни е нужно. Има и няколко неща, от които да се пазим, ако искаме да сме „happy”. Всички те ни пречат, а в ежедневието си ги правим несъзнателно. Но днес съвсем осъзнато ни се иска да ги изброим, да ги запомним и веднъж завинаги да спрем да ги правим… за да сме щастливи, разбира се!Въвличането в драми. След 25-годишна възраст животът се променя и сякаш все повече ни се иска да си „врем носовете“ там, където не ни е работа – в чуждия живот, в чуждите проблеми. Или пък понякога ни е страх от неща, които на тази възраст никак не бива да ни плашат. Всъщност след тази възраст едно от условията да сме щастливи е именно да спрем да търсим проблеми и да започнем да се обграждаме с красиви и градивни мисли. Нека оставим настрани нещата, които не ни интересуват и не ни засягат, които не са важни и вместо това се фокусираме върху мисълта как да подобряваме живота си бавно и славно.Нереалистичните очаквания за живота. Очакванията всъщност са корените на разочарованието. Очаквайки нещо, имаме склонност да пресилваме ситуации, да притискаме хората да правят неща понякога насила или да си „правим филми в главите“. А нещата много рядко стават така, както сме си ги представяли. Нека имаме предвид, че понякога нещо не се получава за добро, така че оставаме на принципа „очаквай неочакваното“ в добрия смисъл, естествено.

Примиряването. Да, човек често решава да се примири с възникнала ситуация, с кариера, която не харесва, със скучен живот, само защото на друг му се живее скучно… Примирението винаги дава резултати, които не водят до щастливи дни. Да приемаш минимума, да спреш да действаш и да оставиш всичко в ръцете на навика – това са все действия, които няма да ви усмихват в дългосрочен план.Винаги „Да“. Е, няма как да е винаги „да“. Понякога се налага да казваме „не“, а ако не сте се научили да го правите – време е. „Не“-то е едно от най-силните оръжия, а чувството след едно изказано „не“ може да се окаже най-освобождаващото на света. Това, че не искате нещо, е достатъчен аргумент, няма нужда да обяснявате, че искате да прекарате времето си по по-приятен начин или да направите нещо различно. Времето си е ваше, както и желанията ви.

Хорското мнение. То просто не ви интересува и това е. Само защото мнозинството хора или ваши приятели са решили, че нещо е „еди как си“, не означава, че това е вашият начин. Вашето мнение е по-важно от хорското. Това е!Да живеете в миналото. Та то е минало, какво има да му мислите. Светът е устроен така, че да не можем да променяме нищо сторено. Така че човек трябва да обмисля решенията и постъпките си, знаейки, че веднъж направено нещо не може да се промени. Хубавото е, че миналото ни учи, дава ни уроци по живот и толкова. Мислете за бъдещето и спрете да се терзаете за нещата от преди два дни или десет години.

Да се върнете към бившия си. Тези хора, тези връзки и отношения са в миналото, защото там им е мястото. Не ги поставяйте на дневен ред. Имало е причина нещата да не са ОК и вероятно тази причина е основателна. Светът е пълен с хора, все неповторими и уникални, така че и вашият човек е някъде там и предстои да го срещнете.Да се сравнявате с другите. Вие не сте някой друг и колкото и да се опитвате, това няма да се промени. Единственото, което можете да опитате да бъдете, е да станете по-добри, отколкото бяхте през вчерашния ден. Никога няма да успеете да сте щастливи, ако сте фокусирани в успеха на другите и забравяте да се фокусирате върху собствените си неща.

Клюките. Те носят стрес, ненужна и в повечето случаи невярна информация за света, който ви заобикаля в ежедневието. Имате ли нужда от това?

Неподходящото гадже. Много от нас са правили тази грешка, да. Когато усещате, че не обичате някого, не се чувствате щастливи и ви липсва вътрешен комфорт, значи ви остава само да си стегнете багажа и да започнете нова страница в своя живот.Песимизмът. Ненавиждаме го! Чашата не е наполовина празна, ние сме щастливи не на половина, а напълно и освен това – светът е прекрасен.

Твърде много самокритичност. Да можете да виждате правилно отражението си в другите или в огледалото е едно, но да критикувате себе си за всичко няма да доведе до нищо добро. Да се чудите какво не ви е наред е зловреден навик. По-добре мислете позитивно и знайте, че безгрешни и перфектни хора няма.

Да се изолирате от света. Понякога ни се иска да се разходим сами в парка, да изпием чаша кафе в размисли за живота и това е страхотно. Така човек си подрежда мислите в главата и си дава равносметки или дори измисля нещо гениално. Но отчуждението от хората и изолирането от света могат да доведат до депресивни състояния, от които може да се окаже трудно човек да се отърси. Така че слагайте си усмивките, обувайте чифт бели маратонки и просто бъдете щастливи… лесно е!

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Unsplash

Вижте още:

Добра връзка е тази, в която се карате честно. Осем признака на щастливата любов

Седемте сутрешни практики, които помагат за добро утро и добър ден

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ