„Никога повече гладни“ – новата книга с отговори за отслабването

x

Cover-Nikoga-poveche-gladni


Ако ежедневно се упражнявате в изчисляването на калории, този аритметичен ад свършва тук. От началото на юли на пазара е книгата на Дейвид Лудвиг „Никога повече гладни“, която предлага нов начин на хранене и редуциране на теглото.

Радикално новият план за подобряване на здравето и личното самочувствие, който авторът предлага, е базиран на години научни изследвания и аргументирано развенчаване на едни от най-устойчивите митове в спазването на диети, като нискокалорийните храни, например.

„Концепцията „калорията е калория“ също така подтикна към възникването на безусловно странни продукти като „нискомаслени“ бонбони, курабии и салатни дресинги, които обикновено съдържат повече захар от оригиналните пълномаслени продукти. Наистина ли сме склонни да повярваме, че чаша кока-кола със сто калории е по-добра от тридесетграмова порция ядки, съдържащи почти двеста калории?“ Вие как мислите?

„Никога повече гладни“ предлага програма в три фази, която игнорира броенето на калориите в чинията. А всички, които някога са го правили знаят колко трудно и незадоволително като резултат е то.


maxresdefault


Авторът предлага хранителен режим без лишения, съчетаващ вкусната и питателна храна с адекватното телесно тегло. Чрез използване на правилните комбинации от храни (както и други техники за подкрепа, свързани с понижаване на стреса, с подобряване на съня и с приятни физически натоварвания) този подход препрограмира мастните клетки, за да освободи складираните в тях калории.

Всъщност инсулинът стои в основата на натрупването в мастните клетки заради голямото количество силно рафинирани продукти, които присъстват в менюто ни. Авторът е убеден, че ключът към нормализирането на теглото е подборът на правилните храни, а не количеството калории. Защото съгласете се, че няма как хлябът и плодовете с еднакъв брой калории да влияят еднакво на организма.

А иначе д-р Лудуиг не се смущава да подчертае един всеизвестен факт: компаниите от хранително-вкусовата промишленост в САЩ и техните застъпнически кръгове харчат десетки милиони долари годишно за политически дарения, лобиране и други подобни дейности, като в замяна печелят огромно влияние върху политиката, свързана с храните и подронват стандартите за здравословно хранене.

Авторът е доктор по медицина и доктор на философските науки, практикуващ ендокринолог и изследовател в Бостънската детска болница, професор по педиатрия в Медицинския институт към Харвард и професор по хранене в Института за обществено здраве към Харвард. И според него решението се състои в това да забравите за калориите, да се съсредоточите върху качеството на храните и да оставите останалото на организма си.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Издателство „Колибри“/Press

Вижте още:

Коя е най-подходяща терапия за лице през лятото?

Поредицата Детокс – кажете „Да“ на новото си Аз!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени