Гал Сасон: „Някои неща са истина, независимо дали вярваме в тях или не”

x

GahlSasson2


Продължаваме разговора си с един от най-известните астролози и духовни учители в света – Гал Сасон, този път следвайки линията на планетите и зодиакалните знаци. Наистина ли ретроградният Меркурий е виновен за неуспехите в живота ни и трябва ли да избираме половинката си според зодиакалната ни съвместимост? Ето какво сподели личният астролог на звезди като Ума Търман и Патриша Аркет.

Как открихте астрологията за себе си? Имаше ли конкретна случка или човек в живота Ви?

Учих психология в Израел и преди да запиша магистратура отидох да карам сърф в Мексико (името ми на иврит означава „вълна” и исках с помощта на сърфа да разбера вълните). Останах малко по-дълго в страната и срещнах много интересни хора. Един ден докато тичах в парка видях хора, които правеха йога и се присъединих към тях. С учителя по йога станахме приятели и един ден той ме попита дали искам да му помогна за рейки сесия. Съгласих се и отидох, а жена му беше много впечатлена от работата ми и поиска да ми направи подарък – астрологична карта. От тази карта разбрах, че тя знае за мен много повече, отколкото всички психолози, с които съм общувал. Отправих питане към Вселената дали трябва да уча астрология. Това беше преди да се появи интернет. Бях в Мексико, нямах пари и не говорех испански – всичко беше срещу желанието ми да се занимавам с астрология. Тогава направих рок банда от улични музиканти и така останах в страната за малко по-дълго. Един ден китаристът на рок бандата ни ми каза, че иска да отида с него при група хора. Съгласих се и когато отидох, видях, че те учат астрология. Имаха нужда от някой, който говори иврит (като мен) и ми предложиха да се обучавам безплатно, а в замяна да им превеждам нещата, свързани с Кабала. Станахме наистина добри приятели и останах в това училище две години. Така че може да се каже, че астрологията ме намери така, както аз я намерих.

Често обвиняваме за проблемите си ретроградния Меркурий. Каква точно е вината му?

О, да, всички го правят! Смятам, че ретроградният Меркурий е периодът, в който трябва да поемем повече отговорност за общуването и поведението си. Както когато през зимата вали сняг и бизнесът не върви, но продължаваш да отваряш магазина си всеки ден. Същото е и с ретроградния Меркурий: това е период, в който комуникацията е по-трудна, но трябва повече да прощаваш на хората, да прощаваш повече и на себе си. Не да го използваш като извинение. Ретроградният Меркурий помага, за да се обясни ситуацията, но не е причината за нея.

Вече сме в средата на 2016 година, а досега имаше толкова много кръв и насилие… Какво още ще се случи до края на годината?

Това ще продължи. В началото на годината споменах, че това е Годината на маймуната – червената, огнената маймуна. Ще има много огън, войни и тероризъм. Това ще продължи.


Gahl1


Колко дълго?

Ще е за известно време, но тази година ще е доста кървава.

Какво бихте посъветвали хората, които не се женят само, защото са зодиакално несъвместими с определен човек?

Ще ги посъветвам да не го правят. Това се случва в Индия и е наистина глупаво. Ако знаците им не са съвместими, не означава, че и Луните им не са съвместими или Венера или Плутон. Не бива да се ограничават само със зодиакалния знак.

Мнението ви за Слънчевата революция? Полезно ли е да сменяш рожденото си място с друго?

Не вярвам много в това. Има места, които са наистина добри за нас на енергийно ниво. Но не мисля, че ако се качиш на самолета и отидеш на някое място, а след ден или два се върнеш обратно, това ще има ефект. Вярвам, че са ти нужни поне три месеца, за да попътуваш там или да останеш за месец, да се срещнеш с местни хора, да опиташ храната им и пиеш от водата им, преди да се върнеш обратно. Това е цял процес. Да отидеш някъде за два дни и след това да скочиш обратно на самолета – енергията не действа толкова бързо. Ако искаш да отидеш някъде, остани там за по-дълго време!

Какво бихте казали на хората, които не вярват в астрологията и твърдят, че е пълна глупост?

Някои неща са истина, независимо дали вярваме в тях или не. Има хора, които не вярват в любовта, но нямам намерение да ги убеждавам в противното. По отношение на астрологията те пропускат нещо, което е било с нас хиляди години. Онова, в което учени като Галилей, Нютон и Кеплер са вярвали. Така че трябва да има нещо вярно. Има хора, които не искат да четат поезия и смятат, че тя не може да им помогне. (усмихва се) Нямам проблем с това.

Над какво работите в момента?

Пиша книга за взаимоотношенията и работя над проект, свързан с акробати и танцьори – виртуална любовна история. История без музика, но с движения.

Ето как Гал представя зодиакалните знаци с едно изречение:

ОВЕН – АЗ СЪМ
Не ми казвай какво да правя!

ТЕЛЕЦ – АЗ ПРИТЕЖАВАМ
Знам, че съм красив\а, но мога да го чувам отново и отново!

БЛИЗНАЦИ – АЗ МИСЛЯ
Не се опитвай да ме разбереш, аз съм парадокс!

РАК – АЗ ЧУВСТВАМ
Знаеш, че съм богиня!

ЛЪВ – АЗ ИСКАМ
Аз управлявам – ти печелиш!

ДЕВА – АЗ СЛУЖА
Мога да управлявам, но предпочитам да служа!

ВЕЗНИ – АЗ БАЛАНСИРАМ
Мога да съм красавицата ти, а ти – моят звяр!

СКОРПИОН – АЗ ТРАНСФОРМИРАМ
По-добре бъди мил\а с мен!

СТРЕЛЕЦ – АЗ ВИЖДАМ
Аз съм гуру на свободна практика, как да ти помогна?

КОЗИРОГ – АЗ ИЗПОЛЗВАМ
Ако повярваш в мен, мога да променя живота ти!

ВОДОЛЕЙ – АЗ ЗНАМ
Контролната кула до Водолей: Изгубихме контакт!

РИБИ – АЗ СИ ПРЕДСТАВЯМ
Аз съм медиум, знам, че ме мислиш за готин!

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Личен архив

Вижте още:

ГАЛ САСОН: „КОГАТО ПРИЕМЕШ СЕБЕ СИ, МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ПРОМЯНА”

ТОМ ХАНКС – ЕДИН ГОЛЯМ МЪЖ НА 60

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък заложете на удобството.

Ако сте пропуснали
Най-четени