Обещахме да спортуваме! Ще удържим ли на думата си?

x

 

 


 

Знаете ли кои са най-честите новогодишни обещания, които даваме? Според статистика, преди настъпването на всеки 1 януари се заричаме да спрем цигарите, да спестяваме повече и да постигнем желаната фигура. Колко от тях обаче спазваме?

Днес ще обърнем внимание на обета за повече спортна активност. На думи е лесно да се самоубедим, че ще тичаме или посещаваме фитнеса, но когато дойде време да сбъднем казаното, започват да се появяват и препятствията.

Ние обаче сме решили да ги прескочим – с лекота и финес. В настоящия материал поместваме 5 способа, чрез които можем да улесним осъществяването на спортното си новогодишно обещание.

Фокусирайте се върху формулата „ден за ден”. Най-реалистичният начин да се съсредоточите върху тренировките е като обръщате внимание само и единствено на настоящия момент. Много хора си поставят далечни цели и липсата на бърз резултат е способна да ги откаже от спорта още в началото. А за никого не е тайна, че е нужно време, докато работата в спортната зала започне да се забелязва.Ръководете се от максимата, че тайната към успеха се крие в постоянството.

Поставяйте си реалистични цели. Ако никога фо сега не сте спортували, не си обещавайте, че ще стартирате с тренировки пет пъти седмично. Започнете с две или три, а когато почувствате, че тялото ви е готово за повече, смело ги увеличете.

Разнообразявайте. За да постигнете най-добри резултати, редувайте силови и кардио упражнения. Ако планирате да започнете с три тренировки седмично, нека две от тях са силови. Когато достигнете до пет пъти през седмицата, нека три от тях отново са посветени на силовите упражнения.

Приготвяйте си екипа от вечерта. Спортните дрехи, маратонките и всичко необходимо събирайте, преди да си легнете. Когато видите готовата чанта на сутринта, тя ще е като напомняне за обещанието, което сте дали пред себе си и няма да имате оправдание да пропуснете тренировка.

Наслаждавайте се. Експериментирайте с различни начини за трениране – пилатес, танци, спининг, фитнес, тичане, докато откриете този, в който ще се влюбите. Щом намерите нещо, което ви доставя удоволствие, значи сте открили своя ключ към по-здравословен начин на живот.

Текст: Fashion Inside

Снимка: burst.shopify

Вижте още:

Back to normal! Следпразничен детокс на тялото

Био козметиката: какво не знаехме за нея и как да я разпознаваме

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени