Палеолитна диета – страстта на топ моделите

x


До болка позната ситуация: решавате, че ще спрете да се оплаквате от излишните килограми и ще вземете нещата в свои ръце. Но едва започнали определена диета, волята ви се огъва и капитулирате, отдавайки се на любими кулинарни прегрешения. Защото в огромната джунгла от диети и здравословни методи на хранене, вече не знаете кое наистина има смисъл и кое е голи обещания. В последно време обаче една революционна диета се превърна в ежедневие за топ моделите с перфектни фигури като Сара Сампайо и Карли Клос. Палеолитната диета.Що е то палеолитна диета

„Коремните преси се правят в кухнята“, обичат да се шегуват фитнес инструкторите. И обясненията им зад тази теза почиват на здравия разум. Наистина, много по-лесно е да спестите няколко калории с помощта на правилно хранене, отколкото да се опитвате да ги изгорите с интензивен  спорт.

Въпреки че тренировката е необходимост, успехът зависи на около 85% от храненето ви. Фитнес експертите, работещи със супермодели като Миранда Кер, Карли Клос, Ирина Шейк и Марта Хънт, споделят тайния хранителен план на клиентките си – т. нар. „палеолитна диета“, която според специалистите е най-здравословната и ефективната от всички познати до момента. Тя е идеална за сваляне на килограми и същевременно за изграждане на мускулатура.

Създателят на палеолитната диета – американският лекар д-р Лорън Кордейн. проучил храненето на ловците в древни времена, както и хранителния състав на диворастящите растения и месото на диви животни, консумирани от човек, вследствие на което създал хранене, базирано предимно на натурални храни, които да поддържат в добра форма не само тялото, но и духа.Как функционира диетата

Палеолитната диета се ограничава до храни, които нашите предци са консумирали в каменната ера: различни сортове плодове и зеленчуци, кореноплодни, ядки, яйца, риба и пилешки крилца. Извън списъка остават млечните и зърнените продукти, индустриално преработените храни, изкуствената захар, солта и алкохола. Палеолитната диета почива на нисковъглехидратната концепция, която е богата на здравословни мазнини.

Основната й идея е приемането на споменатите по-горе основни продукти комбинирането им с достатъчна физическа активност. Целта й е не само да ви предпази от излишните килограми, но и да поддържа тялото ви в перфектна кондиция.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бял топ, деним и малко Calvin Klein са достатъчни.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ