Перфектният маникюр и грешките, които да не допускаме, за да го постигнем

x

 

 


Ежедневната грижа за ноктите може да предотврати много проблеми – от промяна на цвета им до крехкост, затова е важно да избягваме няколко вредни навици, които, съзнателно или не, често допускаме. За да имаме здрави и красиви нокти, вижте кои са грешките, които не бива да допускаме.

Дори и да се лакирате с телесен цвят за нокти, не пропускайте да нанесете основа. Тя не само предпазва ноктите от оцветяване, но и помага на лака да се задържи по-дълго. Без основа рискувате ноктите да пожълтеят, особено ако често използвате тъмни и наситени цветове върху тях.

Ако започнете да се лакирате, след като сте нанесли крем за ръце, поставяте бариера между лака и ноктите ви, която ще попречи на безупречния маникюр, към който се стремите. Важно е ръцете ви да са напълно чисти, преди да започнете да творите върху тях. Ако е необходимо, използвайте малко лакочистител, за да сте сигурни, че всички лосиони са отстранени.

 


 

 


Не само основата е важна, но и топ лака, с който да фиксирате вече завършения маникюр. Добрият такъв пази цвета за по-дълго, но засилва и здравината на ноктите.

Не прекалявайте с пиленето и полирането на ноктите, защото това също отслабва здравината им, прави ги слаби и чупливи. Използвайте мека пила и нека движението е само в една посока, а не напред-назад.

През първите 6-8 часа след лакирането избягвайте да миете ръцете си с гореща вода. Това засилва вероятността лакът да се изтрие по-бързо.

Един от най-очевидните вредни навици е т.нар. гризене на ноктите, който съвсем не е запазен само за децата. За да го избегнете, можете да нанасяте лакове с горчив вкус, които бързо да ви откажат от „играта” със зъби и нокти. Другият вариант е да се стараете да поддържате маникюра си толкова безупречен, че да ви е жал да го развалите само с едно захапване.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Pixabay

Вижте още:

Тенденция в грима: сияещ nude

Алтернативната козметика: 5-те неподозирани приложения на кокосовото масло

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Райе за свежа визия в сряда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ