Прясното мляко – незаменим източник на калций или скрита заплаха за тялото ни?

x

Неотдавна е установено, че прясното мляко има редица полезни свойства, които го нареждат сред едни от най-важните хранителни компоненти за човешкия организъм. Освен това напитката с животински произход съдържа хормон на растежа, който предполага завишено внимание спрямо нейната употреба. Затова ви представяме фактите, които са достатъчно красноречиви и отсъждат:Кравето мляко е опасно като преносител на бактерии. Ако не е обработено внимателно и не е преминало неколкократно през пастьоризация, крие риск от предаване на заразни и болестотворни бактерии, причиняващи хепатит, туберкулоза и други заболявания. Обикновено инфекцията в млякото се прехвърля от животното на човека и поради тази причина изисква по-дълго време за топлинна обработка до пълното й елиминиране.

Млякото губи полезните си качества след термична обработка. Противно на очакванията, при преработката на млечната напитка тя губи изцяло витамините А, D и С, а останалите компоненти променят свойствата си и стават по-трудно усвоими от организма, забавяйки неговия метаболизъм. Така необходимият калций, който стои в основата на здрави и силни кости, всъщност преминава през тялото ни, без да изпълни своята функция, като в същото време лактозата пречи на клетките да извършват нормално биологичните си процеси. Реално ние не получаваме никаква полза от консумацията на прясно мляко, освен да утолим жаждата си.Хомогенизицията на прясното мляко крие рискове за здравето. Този процес разбива частиците в млякото до съставните му елементи с цел да придобие по-фина консистенция, тъй като значителна част от хората не обичат каймака, както и аромата на току-що издоената течност. Опасността идва от това, че хомогенизираните частици преминават през стените на стомаха и червата и влизат непосредствено в кръвта. Реакцията на организма обикновено не е видима за окото, но води до доста сериозни последици, тъй като в следствие на приема на подобна напитка се активира образуването на плаки и холестерол, запушващи кръвоносните съдове. Този процес е предпоставка за инфаркт, инсулт и склероза.

Млечните продукти внасят допълнително хормони. Този факт трябва да ви държи далеч от тях, защото консумацията им не носи никакви положителни последици за организма. Съществува твърдение, според което ние сме единствените бозайници, продължаващи да включват мляко в дневното си меню, независимо дали като съставна част към някое ястие или просто като добавка към кафето.Затова в търговските вериги все повече навлизат алтернативните заместители на прясното мляко, изключващи всякакъв вид животински протеини. В състава им влиза ферментирал екстракт от соеви зърна, бадемово мляко и белтъчини от растителен произход. Приемът им ще ви накара да се чувствате много по-жизнени и енергични, ще ви помогне да преодолеете хроничната умора и стреса сравнително по-лесно. Не се колебайте, а опитайте, за да се убедите в ефекта още седмица след началото на консумирането на растителни млека.Текст: Звезделина Георгиева

Снимки: Press

Вижте още:

ТРЕНЬОРЪТ НА ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ НИ ПОМАГА ДА ИЗВАЕМ МЕЧТАНАТА ФИГУРА С ТЕЗИ ТРИКОВЕ

ОВЕСЕНИ ЯДКИ – ЗА ДА СТЕ ЗДРАВИ И В ПЕРФЕКТНА ФОРМА

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от BURBERRY

Жилетка от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди пола от BALMAIN

Миди пола от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от VERONICA BEARD

Сако от VERONICA BEARD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке от POLO RALPH LAUREN

Яке от POLO RALPH LAUREN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Как ще се облечете за разходка в парка?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ