7 вредни навика и защо да се откажем от тях

x

Всеки ден навсякъде около нас виждаме шарени надписи, плакати и билбордове, върху които с големи букви безброй компании ни съветват да подобрим начина си на живот. Здравословният лайфстайл се превръща в най-разпространения моден тренд и е абсолютен факт, че за да изглеждаме и за да се чувстваме добре, трябва да полагаме определени грижи. Днес ви представяме 7 вредни навика, които повечето от нас имаме, съзнателно или не, чието премахване ще доведе до положителни промени в нашия организъм.Край на спането с грим

Отнема точно две минути да почистим лицето си преди лягане. За премахването на тежкия грим са създадени специални продукти, а почистващите лосиони отстраняват и допълнително замърсяващи вещества, които са попаднали по кожата ни през деня. Както вече сме споменавали, сияйната кожа е ключът към красивия външен вид.

Без повече хапане на устните

Това е ужасен навик, който, за съжаление, повечето от нас притежават. Освен че разкривява лицето ни, носи и неприятното чувство на подуване върху нежната кожа на устните. Макар че почти винаги, когато се прехапваме, го правим несъзнателно и това е породено от силни моментни емоции, това е нещо, което определено трябва да спрем да правим.Никаква храна преди лягане

Въпреки че купа с пуканки и епизод на любимия ни сериал ни се струват като идеалния завършек на дълъг ден, това съвсем не е така. Или поне едната част. Да се храним преди лягане е едно от най-вредните неща за нашия организъм. Докато спим, нашият метаболизъм се забавя и преработва погълната храна по-бавно. Резултатът от това са натрупани излишни килограми и недоволното ни изражение в огледалото.

Вредно е да се облягаме на брадичката си

Това не е една от най-женствените пози, които можем да заемем. Допълнително не помага никак нито на гръбначния ни стълб, нито на лактите, нито на челюстта. Достатъчно доводи да се опитаме да изкореним тази позиция от ежедневието си. А и изправеният гръб ни придава много по-професионален вид.Парфюмът не е вода

Нека не забравяме съвета на Коко Шанел за поставянето на парфюм само на места, на които искаме да бъдем целувани. Фактът, че обичаме да ухаем винаги свежо и приятно, сам по себе си е прекрасен, но когато започнем да се разхождаме с един облак от аромати около нас, нещата излизат извън контрол.

Спираме да си ядем ноктите

За съжаление, този навик много напомня на хапането на устната – правим го несъзнателно. Доказано е обаче, че жените с добре поддържан маникюр го правят доста по-рядко, затова, ако това е проблем, с който се сблъсквате, ви препоръчваме от добре познатите ни и лесно достъпни лакове против ядене на нокти.

Не обезобразявайте лицето си

Черните точки и пъпчиците, които от време на време се появяват по лицето ни, са нещо съвсем нормално при климатичните промени или замърсяването на атмосферата. Козметичната индустрия е открила хиляди начини да се справяме с тези проблеми,без да остават следи по кожата ни. Не се опитвайте да постигнете този ефект с голи ръце – само ще влошите положението.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Може да носите каквото ви харесва и както ви харесва. Важното е да изглеждате женствена и секси.“, Вивиан Уестууд

Ако сте пропуснали
Най-четени