7 неща, в които жените определено са по-добри от мъжете

x

Съществуват области, в които жените никога няма да бъдат по-добри от мъжете. Например в това да игнорират инструкциите. Но за всичко останало? Силите са изравнени. Но ето в какво дамите печелят. Благодарим на Телеграф, че така ясно са ни направили комплимент.

Мултитаскингът

Открай време се знае, че жените могат да вършат едновременно по няколко неща, докато мъжете се концентрират само върху едно. Мислите, че е просто стереотип? Не точно. Направено преди няколко години изследване на Университета в Глазгоу дава на групи мъже и жени набор от предизвикателства едновременно, включително разчитане на карта, решаване на пъзели и развиване на стратегия за намиране на загубени ключове в определено поле. През 8-минутния период за решаване, на участниците е било звъннато по телефона, ако отговорели им давали всички правилни отговори.Интервютата за работа

Премерено очарование, непоклатима увереност, откритост… Би трябвало мъжете да се чувстват доста по- комфортно на интервю за работа, нали? Е, не се! Жените се справят много по-добре с перспективата да бъдат разпитвани, като заедно с това се справят доста по-добре със стреса, като не позволяват той да повлияе на представянето им. Мъжете реагират идентично в ситуации, предизвикващи безпокойство. Според различни изследвания жените успяват да се адаптират по-активно, отколкото мъжете. Жените биха потърсили подкрепа от близки, приятели и колеги относно безпокойството си и биха имали по-практичен подход като да направят мними интервюта с помощта на приятелите си. Мъжете използват по-малко адаптивни стратегии за справяне. Биха могли да се преструват, че не се случва, да игнорират, да гледат телевизия или да правят други неща, които облекчават стреса, но по-късно затрудняват представянето им.


Photo by rawpixel.com on Unsplash


Шофирането

Скорошно проучване потвърждава, че само 13% от мъжете смятат, че жените са по-добри в шофирането, само 28% от жените вярват, че са по-добри зад волана. На всъщност са. В друго изследване, направено в Лондон, са отчетени 14 различни аспекти на шофирането – от наблюдението до ускоряването – и жените изпреварват мъжете с 23.6 точки (при възможни 30), в сравнение с мъжете с 19.8 точки. И най-голямото несъответствие! Неспазването на дистанция. Повече от една четвърт от мъжете са били засечени да шофират твърде близо до други автомобили. Процентът за жените е само 4.Съпричастността

Това всъщност е две в едно. Прочуване показва, че жените са по-склонни да копират друг човек, който се прозява, отколкото мъжете – разбира се това не е най-яркият пример за дамите, но говори за съпричастност. Отдавна се смята, че нежният пол притежава повече емпатия от мъжете. Особено когато става въпрос за отношенията, както и изпитва повече под влиянието на емоциите на партньора в сравнение с мъжете. Дори повече, жените разчитат повече на социалното общуване лице в лице, отколкото мъжете, като обръщат повече внимание на физическите реакции на околните. И като съберете двете заедно, ще получите обяснение защо реагират по-често на прозяване.


Photo by Tim Bish on Unsplash

Управлението на успешни бизнеси

Може да има по-малко жени, начело на компаниите, влизащи във FTSE 100 (английският борсов индекс, който включва 100-те компании с най-голяма пазарна капитализация, търгувани на борсата в Лондон), но пък фирмите с дами сред членовете на борда, са по-склонни да вземат решения в полза на всички в корпорацията. Международното издание за управление и етика в бизнеса е анкетирало 600 председатели на бордове как се справят в трудни ситуации. Изследването показва, ме жените са в пъти по-справедливи от мъжете, като вземат предвид другите служители и осигуряват по-голям цялостен успех.Програмирането

В областта на информационните технологии жените са малко (около 10% от общия брой програмисти в световен мащаб), но са особено компетентни в писането на код. Изследване, направено през последните години, което изучава поведението на разработчиците в Github (една от най-мащабните софтуерни общности в света) показва, че кодът написан от жени, е бил предпочитан от други разработчици…, но само в случаите, в които не са знаели, че е написан от жена.


Photo by Crew on Unsplash


Да не боледуват

Въпреки че според статистиката жените отсъстват повече по здравословни причини от мъжете, силният пол има по-слаба имунна система. Вероятно вината е на тестостерона. Според документи на Департамента по микробиология и имунология на Станфордския университет, високият тестостерон при мъжете е причина за по-слабата реакция на ваксинациите срещу грип, което означава, че са по-податливи на заболяване.


Photo by Alexandra Gorn on Unsplash


Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash/Giphy

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Понеделник в офиса, направете го стилен.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ