Йога на път: 5 упражнения за кондиция в движение

x

 


Открихме начин, при който да запазите свежестта и тонуса си по време на продължително пътуване. Няколко йога упражнения могат да направят чудеса с тялото ви след часове в неподвижна позиция на седалката във влака, самолета или автобуса. Ето ги и тях.

Лесната поза (Сукхасана)
Докато седите на седалката, кръстосайте крака, затворете очи и съберете ръце пред гърдите. Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания, за да осбодите нежеланото напрежение. Насочете вниманието си към дишането. Бавно започнете да движите дясната си ръка настрани докато стигне на гърба ви, като едновременно с това дишате и следите с поглед движението. Повторете същото и с лявата ръка. Упражнението помага за освобождаването на тревожността, натрупания стрес и държи вниманието ви върху дишането.


 

 

 


Кръгове с глава
Упражнението не изисква много място, затова е идеално докато стоите на седалката си в самолета. Седнете на ръба, изправете гръбнака и раменете. Поставете ръцете да почиват на бедрата. Докато вдишвате дайте главата внимателно назад и докато издишате завъртете леко главата напред. Направете упражнението пет пъти в едната посока, и после още толкова в другата. С него раздвижвате цялата горна част на тялото, която лесно се схваща при продължително седене.

Ръце под мишниците (Пададхирасана)
Седнете и кръстосайте крака, поставете ръце пред гърдите и ги кръстосайте като поставите дланите под мишниците. Дръжте палците нагоре. Повдигнете рамене, без да напрягате мускулите на врата. С прибрана надолу брадичка и затворена уста, дишате дълбоко и бавно през носа от 3 до 11 минути. Тази поза успокоява ума. Ще откриете, че мислите ви продължават да са там, но не ви напрягат. Препоръчително е да помолите за чаша вода преди да започнете това упражнение.


 

 

 


Гъвкавост на гърба

Седнете на ръба на седалката и подравнете краката си по върха на бедрата, вдишайте и завъртете раменете като повдигнете гърдите нагоре и навън. Съсредоточете се върху върха на носа си и докато издишвате завъртете гърба си напред. Позволете на тялото да усети дълбочината и продължителността на всяко вдишване. Направете 10-20 дишания. Упражнението ще ви освободи от напрежението и ще изчисти блокажите в гръбначния стълб.


 

 

 


Баланс и център – седящо гръбначно завъртане
Седнете на ръба на седалката. Внимателно поставете дясното си коляно върху лявото. Поставете лявата ръка върху дясното коляно, а другата върху дръжката на седалката. Докато вдишвате, задръжте гръбнака и се обърнете надясно при издишване. Вдишате и издишайте пет пъти преди да се обърнете на другата страна. Упражнението помага за разтоварване на ежедневния стрес, като освобождава всички тези области и създава лекота.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Pixabay; Unspalsh

Вижте още:

И вие ли правите тези шест грешки на плажа?

Тренировка с него? Идеи как

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Пуловер с къс ръкав от Valentino

Пуловер с къс ръкав от Valentino Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от VALENTINO

Чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Еспадрили от VALENTINO

Еспадрили от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля с английска бродерия от VALENTINO

Рокля с английска бродерия от VALENTINO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Покажете бунтарския си дух с нестандартен деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ