Щастливи сме, че все повече хора започват да обръщат внимание на здравословния начин на живот. Цигарите отдавна не са на мода, както едно време, а полезните храни заемат все по-голямо място в ежедневното ни меню.
От Manager News са се задълбочили още повече в темата, защото са проучили не просто част от най-благоприятните за организма хранителни съставки, но и кои комбинации между тях се отразяват положително върху различни аспекти от тялото.
Яйца и манго за хубава кожа
Знаем, че яйцата са богати на протеини. Освен това, съвсем логично, те съдържат и огромно количество аминокиселини, които са градивните елементи на протеините и които играят важна роля за формирането на колагена в кожата. Храните, богати на витамин С, каквото е мангото, „работят” заедно с тях, за да стимулират производството на колаген. Обединени заедно, двата хранителни продукта ще си взаимодействат за постигането на добър вид на кожата.
Зелен чай и лимон за здраво сърце
Според проучвания, редовната употреба на зелен чай понижава риска от сърдечен инфаркт. Това се дължи на катехините, които представляват мощни антиоксиданти. В съчетание с лимон, техният процент абсорбация в стомашно-чревния тракт се покачва четирикратно.
Канела и пълнозърнест препечен хляб за по-бързо отслабване
Канелата предотвратява чувството за глад, защото осигурява стабилно ниво на кръвната захар в тялото и предотвратява резкия спад на енергийните нива в организма. Проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, твърди, че канелата забавя изпразването на стомаха след хранене и намалява покачването на кръвната захар.
Кисело мляко и пшенични трици за по-добро храносмилане
Киселото мляко действа като естествен пробиотик и потиска развитието на патогенни микроорганизми в храносмилателната система. Фибрите пък, които се съдържат в пшеничните трици например, допълнително подхранват полезните бактерии в дебелото черво.
Авокадо и зелена салата за цялостна защита
Според проучване, проведено неотдавна в Университета в Охайо, хората, които добавят авокадо в салатата си от маруля, спанак или моркови, усвояват до 15 пъти повече каротеноиди. Това са естествени антиоксиданти, които предпазват кожата от вредното въздействие на свободните радикали.
Текст: Fashion Inside
Снимки: Unsplash; Pixabay
Вижте още:
Над 40 храни, които спомагат за хормоналния баланс и придават свеж вид на кожата