Здравето минава през стомаха. 5 комбинации от храни, полезни за организма

x


Щастливи сме, че все повече хора започват да обръщат внимание на здравословния начин на живот. Цигарите отдавна не са на мода, както едно време, а полезните храни заемат все по-голямо място в ежедневното ни меню.

От Manager News са се задълбочили още повече в темата, защото са проучили не просто част от най-благоприятните за организма хранителни съставки, но и кои комбинации между тях се отразяват положително върху различни аспекти от тялото.



Яйца и манго за хубава кожа

Знаем, че яйцата са богати на протеини. Освен това, съвсем логично, те съдържат и огромно количество аминокиселини, които са градивните елементи на протеините и които играят важна роля за формирането на колагена в кожата. Храните, богати на витамин С, каквото е мангото, „работят” заедно с тях, за да стимулират производството на колаген. Обединени заедно, двата хранителни продукта ще си взаимодействат за постигането на добър вид на кожата.



Зелен чай и лимон за здраво сърце

Според проучвания, редовната употреба на зелен чай понижава риска от сърдечен инфаркт. Това се дължи на катехините, които представляват мощни антиоксиданти. В съчетание с лимон, техният процент абсорбация в стомашно-чревния тракт се покачва четирикратно.



Канела и пълнозърнест препечен хляб за по-бързо отслабване

Канелата предотвратява чувството за глад, защото осигурява стабилно ниво на кръвната захар в тялото и предотвратява резкия спад на енергийните нива в организма. Проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, твърди, че канелата забавя изпразването на стомаха след хранене и намалява покачването на кръвната захар.



Кисело мляко и пшенични трици за по-добро храносмилане

Киселото мляко действа като естествен пробиотик и потиска развитието на патогенни микроорганизми в храносмилателната система. Фибрите пък, които се съдържат в пшеничните трици например, допълнително подхранват полезните бактерии в дебелото черво.



Авокадо и зелена салата за цялостна защита

Според проучване, проведено неотдавна в Университета в Охайо, хората, които добавят авокадо в салатата си от маруля, спанак или моркови, усвояват до 15 пъти повече каротеноиди. Това са естествени антиоксиданти, които предпазват кожата от вредното въздействие на свободните радикали.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash; Pixabay

Вижте още:

Чаят – начин на употреба

Над 40 храни, които спомагат за хормоналния баланс и придават свеж вид на кожата

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Коктейлна рокля Dawnana Regular Fit от ROTATE

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта CP120 Черен от Coach

  Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бяла рокля в студен ден.

Ако сте пропуснали
Най-четени