Работещо момиче: когато светът се променя на 180 градуса

x


Когато сме ученици, сякаш всички очакват от нас да сме наясно каква стъпка ще предприемем за кариерно развитие в живота си. И някои от нас, объркани от амбициите на родителите си, се озоваваме в професия, която никога не сме искали да бъде наше поприще завинаги.

Кога обаче откриваме, че работната атмосфера ни натоварва емоционално? И лесно ли е да го признаем, дори пред себе си, когато зад гърба си имаме няколко университетски години и още толкова натрупан стаж по специалността?

Да сменим професията си не е начинание, което обещава да бъде лесно. Изисква се смелост и готовност за значителни промени в живота. Решение, което не става „от днес за утре”.

Във филмите сме виждали как след години работа в определена сфера някои хора преоткриват себе си. И от успешни лидери се превръщат в щастливи писатели, учители, готвачи, дизайнери и какво ли още не. И тук, в определението „щастливи”, се крие ключът към промяната. Защото, каквото и да прави човек, то трябва да му носи удовлетворение.

Кога сме готови за подобна огромна крачка? В момента, в който се погледнем в огледалото и не успеем да се разпознаем. Тогава вече е време да предприемем с години отлаганото пътуване към себе си.

Първото правило е да се заредим с търпение. Защото едва ли ще е лесно да си намерим мечтаната работа, без да имаме и ден опит в нейната сфера. Вероятно ще изживеем отново студентските и следстудентски неволи в търсене на нашето място под кариерното небе, но този път в допълнение с въпроса защо сменяме попрището на тази възраст.

Курсове и квалификации, постигани през годините, също няма да са ни излишни, в зависимост от това къде искаме да се реализираме. Променете CV-то си и добавете дори маловажните, според вас, неща, защото именно те могат да се окажат ключови. Ако е необходимо, запишете се на уроци, стаж или каквото е необходимо, за да се приближите с още една крачка до новия си живот.

Най-важното обаче е да не се страхуваме от неизвестното. Началото почти винаги е трудно, но това съвсем не значи, че трябва да се отказваме. Защото промяна като тази със сигурност ще промени и нас като хора. Защото най-сетне ще ни предостави възможността да разкрием истинския си потенциал. Точно там, където винаги сме искали.

Текст: Станислава Добрева

Снимка: Press

Вижте още:

Десет майки, които работят и се грижат за децата си, докато всички гледаме към тях 24/7

От дъното до върха: как го прави Опра Уинфри?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Денимът, който никога няма да ни омръзне.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ