Хубава си, Софийо, като луда жена си хубава!

x


Софийо.

Татуирана си ми на ръбчето на душата, където си събирам чудесата. Уж си само една дума… а тайно побираш целия ми свят в шепи. Подслон си и на стиховете, и на страховете ми. Виждала си повече от всичките ми приятели накуп.

Защото с теб си споделям мълчанията.

Познаваш ме до дъно. С бедствията и раните, с победите и полетите. Знаеш къде съм превивала гръб като наритано улично коте. Знаеш и къде съм се надигала на пръсти, за да целуна онези най-бленувани устни.

Подарила съм ти първите си стъпки и всичките си танци. Благодарна, че ме научи на живот и любопитство. Че ме преведе (и опази) през всичките си лабиринти. И ме срещаше с правилните хора. Дори в неправилните моменти.

Обичам нощите ти. И изповядвам залезите ти като религия.Поемам си дълбоко дъх и дълго разказвам за теб на онези, които са нямали привилегията да те зърнат. Рисувам им с думи каква си златна на есен и как изтръгваш въздишки.

Не им обещавам, че ще се влюбят в теб от първата среща, но пък давам дума да им покажа защо аз те обикнах. И никога не ми стигаш. И искам още, и още от тебе. С аромата ти на липа, с малките ти абсурди и големите ти изящества.

Софийо, обичам те от ден до мрак и наобратно. В делник и празник. В онези дни, в които блестиш, и в другите – когато не ти е до суета и зрелища. А просто тихо пустееш, за да си починеш от забързаните ни стъпки, които все нямат време. Да поспрат и да ти се порадват.

За теб никога не ми омръзва да пиша и да те живея. Заплетена си насред шарените ми ириси с една сбъркана кафява точица. Която не умея да слагам в обичането. Към теб и тях.

Хубава си, Софийо, като луда жена си хубава!

 

Честит празник, приятелко!

 

Текст: Александра Тошева

Снимка: Alexandr Bormotin – Unsplash

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Има леопардово за всяка възраст.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ