Из дневниците на Рапунцел: 5 предложения за дълги коси

x

Заедно с всички карета, къси прически, бретони и степени, дългата коса е нещо, което никога не излиза от мода. Особено когато е здрава и добре оформена! Не е тайна обаче, че ние – дамите обичаме промените и водени от максимата „нова прическа, ново аз”, едно от първите места, където се фокусираме, търсейки промяна е именно косата. Най-лесното е да я отрежем и да не бъдем вече наследнички на Рапунцел! Или пък не е толкова лесно, особено когато косата не е с дължина до раменете, ами до… кръста (например). Пък и после е твърде вероятно да съжаляваме, нали? За щастие има начини, чрез които да постигаме ежедневна промяна, без да се налага да скъсяваме и сантиметър от така важните ни кичури. Тайната е в разнообразието, а разнообразието е в… прическите. Днес събрахме на едно място именно тях – стожерите на разнообразието при дългите коси…



Права и безгрижна

Започваме с една класика – спуснатата права коса. Прическата, която (стига да е оформена добре) безспорно показва цялата красота на дългата и жизнена коса, в момента е изключително актуална. И лесна за постигане! Важна  част от тренда е пътят на косата да е разделен точно по средата. Да, определено изглежда малко ретро, но то и цялата година преминава, като нов прочит на старите тенденции, та вече свикнахме. Изправената коса (пресата ще ви бъде добър помощник) придава много изтънченост и определено има свойството да променя цялостната визия. Относно това дали да бъде с бретон или не? Това вече е въпрос на личен избор, но ние сякаш тази година повече предпочитаме да носим коси без бретон, без значение от дължината им.



Къдрици – синоним на щастие

Вълните в косите причисляваме към лятото, когато морето е най-добрият фризьор? Да, ама не съвсем! Дългите коси обичат къдриците във всичките им вариации. При това целогодишно, с повод или без! Дали ще бъдат небрежни вълни, ситни и малко хаотични  къдрици или добре оформени, почти кукленски букли… изборът е изцяло ваш. Това дали ще ги постигнете с маша, ролки, плитки, преса, у дома или на фризьор, също решавате сами. Важното е резултатът да е различна от права коса! Лицето, тоалетът, а съответно и вие самите, ще изглеждате по съвсем друг начин с къдрава коса, особено ако тя по принцип не е такава. Притеснявате се, че къдриците отнемат много от дължината на косата? Недейте – резултатът си заслужава няколкото сантиметра! И няколкото часа навиване – също!



Различната класика

След двете най-разпространени прически за спусната дълга коса е време… да я вържем. На опашка, например! И тук вероятно вече си представяте завързаната на висока опашка коса, която дори и тогава остава все още дълга. Е, ние мислим да ви предложим нещо малко по-различно и разчупено от традиционните разбирания за коса, вързана на опашка. Ще променим правилата на играта – нека пак бъде опашка, но завързана ниско. Да, да правилно прочетохте – ниско. Прическата изглежда различно, подходяща е за офиса и определено може да бъде доста интересна, особено ако на мястото на ластика, сложите ефектна шнола, а ако имате повече смелост и така модерните в момента – обемни ластици или шалчета. Просто експериментирайте, така или иначе дългата коса ви го позволява!



Тайната е в детайлите 

Като споменахме шнолите, то намираме за редно да отделим специално внимание и на аксесоарите за коса, като цяло. Масивните диадеми и красивите фиби с перли и камъни са абсолютен тренд, който започна от социалните мрежи и вълнообразно завладя сякаш целия свят. Признаваме си, че има както изключително елегантни и нежни „бижута” за коса, така и крайно неприложими и натруфени модели, но пък и разбиранията на всеки са различни, затова – разнообразие има. Даже граничи с изобилие! Сигурни сме, че няма нужда да ви учим как да използвате този тип аксесоари, защото се съмняваме Instagram  да не се е погрижил за това. Не можем да отречем обаче фактите – дори и най-обикновената прическа може за секунди да бъде преобразена, с помощта на  красив аксесоар. Или с няколко! А дългите коси дават и много повече възможности… за експерименти (отново), разбира се!



Плитки на хоризонта

Пропускаме ли нещо? Всъщност да – плитките! Те са още една от световните тенденции (пък и вечни класики), която удобно се е настанила в ежедневието ни. Най-актуални са двете обемни плитки, наричани от някои „боксьорски”. Сигурни сме, че сте ги виждали, даже може и да сте ги носили вече! Не ви харесват точно те? Няма проблем – имате голям избор – френска или житен клас, обемна или оформена, като венче, може дори да бъде асиметрична или пък да не бъде само една – три, четири… много! Плитките обикновено са голямата любов, както на дългата коса, така и на нейната притежателка, защото са лесен начин за създаване на разнообразни прически. А правилото, то предполагаме ви е добре познато: Колкото по-дълги, толкова по-добре!

Не е тайна, че дългата коса освен благодатна основа за разнообразни прически, е и нещо, което изисква много грижи. Добре, не твърде много, може би дори и толкова, колкото тази, с дължина до раменете. Но грижите трябва да бъдат ежедневни и постоянни – не пропускайте да подхранвате косата с маски и балсами, избирайте правилно шампоана, не прекалявайте със сушенето и като цяло с термичната обработка, не пропускайте освежаването при фризьор… косата ви ще ви се отблагодари. Всъщност вече го прави!

Текст: Ани Георгиева 

Снимки: Unsplash; Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Зимни вибрации за улични кралици.

Ако сте пропуснали
Най-четени