Изневярата на лятото, любовта към септември

x

 


Лятото понякога изглежда като жив организъм, който се храни със сладолед, витамини и много положителни истории. Ние сякаш започваме да го захранваме от ранна пролет и всеки септември събираме плодовете с недовършени изречения като: „Помните ли, когато?”, „Онзи танц под дъжда и дъгата…” или „Пясъкът беше толкова ситен, когато…”. Хубаво е да храним лятото със случки и безумни весели истории! И то се ни се радва, слънцето си пече и всички сме щастливи!

Изведнъж идва септември! Ba de ya – dancing in September… И всички започваме да си тананикаме онази песен от 1978 година, в която се пее за септемврийските вечери откраднати от звездите. Прекрасно, всичко е прекрасно, защото обичаме септември, обичаме прохладните му сутрини и шареното по земята. Това наше увлечение по първите признаци на есента никак не се нрави на горкото лято и то започва да ни изневерява съвсем целенасочено. Вчера например се стъмни напълно още в 8 часа вечерта, а сутринта си облякохме якетата. На морето вече почти не са останали туристи, децата крещят като обезумели в магазините за дрехи и ученически пособия, защото и те усещат, че лятото ни изневерява, че си отива и скоро е първият учебен ден.

Много са признаците, по които разбираме, че нещо се случва. Дали защото гласно сме си признали, че обичаме септември или, защото все по-рядко разглеждаме снимките от морето, но е ясно, че лятото ни напуска и като за последно – изневерява на слънчевите ни емоции, изневерява и на летния ни гардероб, и на сандалите с каишки около глезените!

В този момент ми е малко тъжно, обзела ме е носталгия и все по-често цопкам в локви! Но и в това има чар, и в това има смисъл, защото когато лятото бяга с пълна сила, ние се успокояваме, почиваме си повече, започваме да търсим някого, с когото да се стоплим заедно под една връхна дреха, започваме да вярваме, че тази лятна изневяра е за добро.

И в крайна сметка ни става ясно –  лятото изневерява, защото обичаме есента. Обичаме я,  докато ядем грозде и круши, докато пренареждаме гардеробите и усилено работим в офисите или снимаме оранжевите ѝ листа в обедната почивка. Есента е прекрасна и няма да се откажем от нея, заради лятото, дори и мъничко да ни е тъжно, дори и мъничко дори да ни е студено, дори заради тази странна и безвредна септемврийска меланхолия на уикендите. Обичаме те, септември! Лято, пак ще се срещнем!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Naveen Kumar – Unsplash

Вижте още:

И какво ако днес не се събуждам до теб?

Бележката в моята чанта

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес носим лятна джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ