Изповедта на една материалистка

x


Искам мъж, който носи костюми. Тази вечер искам да вечерям с него в хубав ресторант. Искам да си облека любимата рокля и да нося най-красивите обувки. Искам да пия вино – бяло, сухо и да слушам джаз. Може и без последното. Така станах материалистка. Сложиха ми този етикет преди няколко дни. Аз гордо го „залепих“ на новата си чанта Prada и реших да се разходя из улиците на града в този вид. И започнах да се оглеждам за другите като мен – материалистки с афинитет към модата и хубавото вино. Има много като мен, повярвайте ми! Моите приятелки са такива, даже и един-двама мъже-материалисти познавам – знаят какво искат от живота, работят здраво и нямат нищо против да ги наричат така. Защото какво е да си материалист в днешно време, всъщност?

Не бъркайте материализма с добрия вкус.

Добрият вкус се възпитава с години. Той идва в резултат на личностното развитие в градивна посока. Добрият вкус показва специфично отношение към „Аз“-а, към света, към начина на живот. Материализъм е да искаш да имаш златни прибори, скъпи дрехи, силикон заради самото имане. Добър вкус е да знаеш как да употребяваш приборите, дори и да не са твои, да знаеш как да изглеждаш добре в дрехи, които може да не са най-скъпите, както и да знаеш, че красотата идва първо отвътре.

Не бъркайте материализма с мотивацията за развитие.

За една жена, попаднала в академична среда, завършила висшето си образование с ясната идея за какво служи то, мотивацията е въпрос на характер. За мен тя е всичко – любов към книгите, уважение към собствените избори, стъпка към реализирането на мечтите. Мотивацията да реализираш целите си не е материализъм. Това е вяра в себе си и много безсънни нощи. Материализъм е да отиваш в университета с намерението да си намериш богат съпруг. Мотивация е да отиваш там, за да откриеш нови гледни точки.

Не бъркайте материализма с избора на подходящ партньор.

Мъжът с хубава кола, много пари, маркови дрехи – аз, материалистката, не търся това. Защо ме обвинявате? Аз искам мъж, с когото да мога да говоря за история, например, мотивиран мъж, мъж, който да знае, че може повече, защото и аз мога повече. Искам мъж, който ще може да мотивира децата ни, ще им покаже какво е добър вкус и ще ги научи да изграждат характерите си. Да, тези мъже имат пари, имат скъпи коли, носят костюми с ръкавели, защото, в крайна сметка, това са си поискали от живота. В името на добрия „генетичен“ код, който искам да предам на децата си, аз избирам този мъж. Наречете ме материалистка и нека мъжът, които не търси жена по сходни критерии, да хвърли първия камък!

Не бъркайте материализма с добрия маниер.

Възпитанието, маниерите, поведението – те са толкова важни за мен, колкото важно е да се усмихвам всеки ден. Да имаш култура на поведение нито е смешно, нито първа крачка към постигане на материални придобивки. Да държиш чаша съмнителен алкохол в някоя дискотека, полугола, в очакване на принца на бял кон – това е материализъм. Да пиеш чаша шампанско, без да се превръщаш в част от масите, е въпрос на добър маниер.

Не бъркайте материализма с желанието за пътуване.

Има два типа жени – такива, които пътуват и всички останали. Аз съм от първите. За добрата почивка или едно приключение давам цялата си емоция. И смятам, че светът е малък. Пътувам, защото така съм щастлива. И ако мъжът от по-горните редове обича да пътува, ще си разделим емоцията и повярвайте ми – има жени, които пътуват със собствени средства, защото работят и защото материалната страна на едно пътуване е въпрос на добро финансово планиранe, а не на мъж, който да замести всичко това.

Не бъркайте материализма с любовта към обувките.

От любов към себе си, най-безсрамно си признавам – обичам обувки! Може да звучи егоистично, но – купувам си ги сама. Иначе, да, знам – материализъм е, когато синдромът на Пепеляшка се развие толкова силно, че да започнем да търсим зависимости – някой друг да ни купува въпросните обувки. Извинете, но вкусът на едно материално момиче е твърде висок, за да позволи някой друг да избира обувките ѝ или чантите. Затова на моя етикет с надпис „материалистка“, аз с удоволствие слагам кавички. А на фалшивите чанти Prada за утеха остава съмнителния надпис „вярно с оригинала“ и една развалена закопчалка, с които истинските материалистки всъщност отиват на лов за мъже…

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Orlova Maria – Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени