Нека да започнем на чисто!

x


Скъпа 2019-а,

Остава ти по-малко от ден преди да се срещнем очи в очи. Надявам се времето да е достатъчно, за да пристигне писмото ми до теб. Нека да започнем на чисто! Чакам те с повече нетърпение, отколкото можеш да предположиш. Не искам много от теб. Не планирам да обиколя целия свят в следващите 12 месеца, нито да замина като доброволец на мисия в Африка. Надали ще открия ново и неподозирано призвание за себе си, камо ли лек за някоя болка на човечеството. 

Искам от теб само шанс. Шанс да си уча уроците на време и да ги разпознавам, когато ми се случват. Дори да е по-трудния начин. Мечтая си за година, в която имам повече часове за четене и по-малко за глупости. Не държа да срещам нови приятели, но пък виж, важно ми е старите да са щастливи и да бъдат наоколо. И нека си отварям очите на четири за приключенията, които сега и не подозирам, че ме чакат.

Много ми се иска да завърша всичко отлагано до безкрай. Да си сложа в ред и делата, и мислите. Повече да се намирам и по-малко да се губя. Да пътувам спонтанно и да опитвам нови неща. Да не се страхувам от провали и да не забравям, че от грешките се учим значително по-мащабно, отколкото от победите.

Напомняй ми да се обичам повече, защото и тази работа дълго я отлагах.

Пожелавам си много поезия на хартия и наяве. Повече време в залата за танци. Повече пясък, море, планина и всичко помежду им. На път, на един дъх, на едри залъци, на кротки мигове, на нескромни емоции. Там – близо до природата.

Ще продължавам да си раздавам времето и сърцето по интуиция. Но нека и внимавам на кого го подарявам. Защото някъде някой може да има истинска нужда от него. Нека не го пропускам! Става ли?

Искам да съм повече бряг и по-малко пустош. Искам да съм нечие рамо, но и сама да усещам, че нечие друго винаги е наблизо за мен.

Пожелавам си споделеност. Пожелавам си хармония. Пожелавам си фойерверки в сърцето. И обич, за която дори не съм готова.

Защото най-бързо се уча в движение.

Споменах за уроците, нали?

Вече можем да започнем на чисто.

Добре дошла, скъпа 2019-а!

Текст: Александра Тошева

Снимка: https://www.instagram.com/sashaguseynova/

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпреки  дъждовното време, днес каним слънцето на разходка!

Ако сте пропуснали
Най-четени