Сбъдва ли желания Ноември? Лора знае най-добре!

x


Ноември сякаш идва по три пъти в годината. Мъглите са тройно повече от преди, температурите са три пъти по-ниски отпреди два месеца и винаги работим три пъти повече. И най-важното – тройно по-щастлива съм! На всичкото отгоре, ноември е като машина на времето, която се сглобява сама през цялата година и работи в ретроспекция – винаги ме връща назад. Този месец си има собствени начини да се справя с мен, три пъти по-интересен е, а есента по това време изглежда безкрайна.

Миналата година през ноември ви разказах за Лора: моята героиня, която беше влюбена в един художник. Разбира се, Лора е истинска моя позната и вчера я видях отново съвсем случайно. Пихме кафе и си говорихме за нейния любим художник и моите случайни ноемврийски импресии.

Лора беше влюбена в един от онези мъже, които те карат да мечтаеш, но само на половина, сбъдват ти мечтата, но не напълно. Той пътуваше, а тя го чакаше съвсем стационарно,… той рисуваше, а тя пишеше книга,… той се връщаше и заминаваше, тя го посрещаше и изпращаше. Този ноември Лора е по-щастлива отпреди, дори повече от мен. Разказва, че художникът се върнал през лятото, и както става по филмите – довършил историята. И както пише в книгите – „по-добре късно, отколкото никога”.

Утре Лора заминава с него на необикновено пътешествие, за да продължи живота си от другата страна на света. Художникът обещал да й покаже улиците, които той рисува, градовете, в които сега е лято, и тези, в които зимата не свършва. Сега Лора е по-красива и усмихната от героините в рекламите на Dolce&Gabbana, а развръзката на историята, като в романите на Дикенс – тепърва предстои.

Лора ми напомни, че през ноември няма невъзможни неща, защото тъкмо сега разбираме, че всичко, което сме си пожелали в нощта на предишната Нова година, вече става реалност. Тя и аз си правим равносметки, още час след кафето, и после се разделяме. Лора ме помоли да не пропусна да ви кажа, че в живота се случват само онези невъзможни неща, в които вярваме истински. Каза ми да ви предам, че за любовта наистина трябва да се чака дълго, понякога толкова дълго, че бихте загубили представа за времето. В началото ще ви се струва, че животът на всекиго друг е подреден, само вашият – не. По-късно, когато му дойде времето, ще разберете, че животът на всекиго друг може би е подреден, но не колкото вашия собствен, за който сте се преборили със сърце и любов!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Mahkeo – Unsplash

Вижте още:

„Момичето от Ипанема”

Октомври, който е дъждовен, но…ми е приятел!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени