Незабележителните летни забележителности

x

 

 


Лятото е като машина на времето за скитници, която още доизмисляме, събираме ѝ частите и проектираме без инженерна мисъл. Има едно копче, с което се опитваме да я задействаме откакто помним първото море сами с приятели – копчето на фотоапарата. Има един „чертеж“, който всяка година се опитваме да доизмислим – пътната карта с дълги маршрути. Има и един автомобил, за който всъщност сме благодарни на инженерната мисъл и който изпълнява всичките ни желания… само дето не може да лети. Горе-долу от това се състои машината, която в края на лятото се превръща в спомени.

И докато още спомените от нашите скиталчества ни парят на петите, се опитваме да наредим пъзела на това лято. С приятели, с един последен уикенд на плажа или в кафето до блока – събираме се, за да се върнем назад във времето, да направим контрол на щетите и да озаглавим албумите със снимки. Тази среща е забележителна, защото почти не приличаме на себе си, заради тъмния цвят на кожата, заради разговорите, в които от никъде не се споменава работния процес в офиса, дрехите които сме нахлузили набързо, заради горещото време и заради безвремието на срещата в края на лятото.

И така посрещаме незабележителните летни забележителности, които ще останат част от туристическата обиколка в спомените ни за дълго време. Открихме още една драскотина по колата, която е останала от деня в който едва се разминахме по тясна уличка в един морски курорт с други като нас. Белезите по колите предстои да поправяме, но със същите тези хора се запознахме без щети и прекарахме вечерта заедно. Сега едно момиче от нашата компания е влюбено в шофьора на другата кола. И това ако не е късмет, здраве му кажете!

На няколко снимки сме запечатали лицата на дузина чужденци, които едва ли ще срещнем отново. Запечатали сме и бързата и най-сладка закуска – два кочана царевица и изоставена чаша кафе пълна с пясък вместо с захар. През онази сутрин обаче се подсладихме с много усмивки. А на снимките се вижда колко сме опиянени, но не от питиета посред бял ден, а от щастие и желязно спокойствие посред лято.

Има още много неща, за които престои да си спомним. Има и много неща, които ще направим за пръв път през следващото лято, защото времето не ни е стигнало. И после ще стоим в някое кафе отново, ще разглеждаме снимки, драскотината по колата няма да я има, а машината на времето за скитници ще става все по-съвършена, за да ни показва незабележителните забележителности на горещото лято, такова каквото сами сме го измайсторили.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Марио Трифонов

Вижте още:

Философията на лятото

Морската любов ръжда не хваща

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени