Морската любов ръжда не хваща

x

 

 


Да кажеш, че обичаш морето си е абсолютно клише, особено когато е юли и всички са тръгнали към плажа… Ами то e ясно! Аз обаче, имам по-особена връзка с морето, защото съм зодия риби и обожавам приказката за малката русалка. И защо да не го кажа? Ами, всъщност, обичам морето, обичам го на различни езици и през цялата година, както обичам да си спомням за една морска любов отпреди няколко години, с която също си говорихме на различни езици, поне в началото.

Морските любови винаги свършват по един и същи начин – с първите стъпки към сушата или в автобуса за дома. Как започват обаче е по-интересно, защото да си спомняме началото на нещо е по-важно и по-малко тъжно, все пак. Моята морска любов започна в страна, където слънцето грее по-силно от нашето, а влагата във въздуха накъдряше косата ми и меките хартиени страници на единствената и нелюбовна книга, която носех. Тази любов знаеше, че обичам кафето без захар, дълго и с две сметанки. Аз знаех, че той обича да тича вечер по плажа.

„Ciao bella”, ми казва той, а аз оставям за момент въпросното кафе, за да се насладя на първата целувка. Мъжът, с италиански акцент ходи бос по пясъка и по алеите около плажа, носи шапка и една позната червена чанта, каквато имам аз от миналата година. Сдобих се с нея на един панаир в Майорка, може би и той е бил в Майорка. Какво съвпадение, нали! „Ciao Bella”, ми казва отново, а от чантата се подава любимият ми Vogue на италиански, един малък разговорник, а мъжът преспокойно си сяда до мен.

„Италианецо, ще изгориш”, му казвам на развален език, а той мълчи и ближе сладолед. Какъв красавец, да, и сигурно е оглупял… защото, казват, през юли слънцето било опасно! Не разбира!

Той говори на италиански с романтичен акцент, а аз на български с летен диалект. Или и двамата общуваме на езика на любовта, защото морската любов борави с други изразни средства, а усмивките и тайните целувки са част от тях.

За тези от вас, които не знаят, италианците са много красиви мъже. Имат високо самочувствие, обличат се в Dolce&Gabbana от глава до пети и ти разказват истории, които не разбираш, защото говорят бързо. Този дългокос италианец ми разказва бавно, а аз изобщо не посягам към разговорника от чантата. Така изтичат няколко блажени часове. На морето – аз и модерният италиано с топла кръв. Каква идилия!

Минават няколко години, през всяко тяхно лято сме заедно – аз и италианеца с топла кръв, който ме целува вечер по залез слънце, преди да ме заведе на вечеря в ресторанта на неговия братовчед. И там се радват да ни видят всеки път, а от миналата година не бяхме стъпвали на това местенце.

Морската любов, казват, ръжда не хваща! Най-вероятно е така. Тази нашата, сега се радва на морето за пореден път и изглежда като чисто нова всяко лято, макар да използваме една стара чанта от Майорка и опърпания разговорник, който по-скоро носим като талисман. Ако ви е любопитно, ще ви кажа, че плажът се намира на остров Сардиния, а името на ресторанта ще оставя в тайна – там се запознахме преди няколко години, близо до морето, аз и той. И да, италианците наистина са удивително  красиви, но този моят е двойно по-добър… научи ме на италиански, на приключения и, че морската любов може и въобще да не свършва.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Jonas Weckschmied – Unsplash

Вижте още:

Влюбена съм в приятелите си и в слънцето!

Числата на лято 2013

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от VALENTINO

Жилетка от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черна миди рокля от SERGIO HUDSON

Черна миди рокля от SERGIO HUDSON Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Боти от SEE BY CHLOÉ

Боти от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке от SAINT LAURENT

Яке от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Облечете се забележително за страхотната седмица, която ви предстои.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ