Панаирът на суетата се разхожда с чифт високи обувки и една фалшива чанта

x


В живота на всяка жена има един чифт обувки, които не са направени тя да ходи с тях. В живота на всеки мъж има една кола, която той никога няма да шофира, но пък може да взима под наем. Обувките са на високи токове, колата е от висок ценови клас и заедно с още цял куп неща като тези, хората се допускат да влязат в панаира на суетата.

Още откакто Уилям Текери е написал своята книга, на всички е било ясно – там, където се строи панаира на суетата, не са останали много хора, но е пълно с мъже и жени, готови да посрещат високите критерии, които си поставят един на друг. Условията да се присъедиш към него са безкрайно много. И тъй като никой не се интересува от любовта на готвачката Марта и сервитьора еди-кой-си, всички са обърнали поглед към господарите – имената и лицата на деня.

В панаира на суетата и преди, и сега няма нищо обикновено. Всичко тук е необикновено, невероятно и до известна степен неприятно. Такива са прическите, дрехите, разговорите и физиономиите на хората, прикрити с грим, без значение мъжки или женски. Всичко обикновено е необикновено тук.

В панаира на суетата любовта е сменена от позьорството и други неща. Бракът е сменен от развода и никой не може да попречи на това, че всичко е временно, но пък доста скъпо, при това. Тук всичко свършва, не когато „смъртта ни раздели“, а много преди това. Всичко свършва там, където е започнало, особено любовта. Затова в панаира на суетата по принцип няма любов.

Хората от панаира на суетата може да познаете по очевидното безсилие да се справят с високите му изисквания и липсата на интелектуални величини. Затова в усилието си да останат част от тази история, дамите посещават светски събития с фалшиви чанти Louis Vuitton, чието обърнато на обратно лого, уж никому не прави впечатление. Господата нахлузват един часовник, грабват едно кученце под мишница и никога не отговарят на случайния въпрос „извинете колко е часът?“.

Няма значение колко е часът. Часът е толкова, колкото те пожелаят, защото в панаира на суетата времето не се измерва в часове, а в бутилки изпито шампанско, в порции хайвер. Жените например разбират колко време е минало по болките в краката от фалшивите обувки с червена подметка и не добре изчислена форма на свода, но пък безкрайно високи.

В панаира на суетата не приемат такива като теб и мен, защото сме обикновени. Нашето място не е там. Ние имаме свой собствен панаир, този на живота, където можем да се любим, да познаваме часа и диамантите не са истинските ценности на деня. Обаче не са останали много хора като теб и мен. Всички бързат, тичат с всичка сила и с една фалшива чанта от битака за баланс. Всички крачат гордо, нищо че боли. А останалите рано или късно разбираме, че имаме един чифт обувки в гардероба си, които е по-добре да изхвърлим, защото никога няма да обуем.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Caitlyn Wilson – Unsplash

Вижте още:

Осем сантиметра любов

Защо отказах да бъда принцеса?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени