Сутрешни размисли и експерименти

x

Когато се събуждате сутрин и имате проблеми със ставането от леглото, това е сигурен сигнал, че ви трябва още един час спокойствие или както в моя случай – сигурно сте си легнали преди три часа. Тази сутрин беше такава и нямах сили дори да натисна бутона за „стоп” на алармата, а трябваше да пиша две курсови работи и един мтериал за блог. И тъй като още ми се спи, реших, че темата е благодатна, за да ме разсъни.



Замислих се какво е поведението ни сутрин, когато целият свят изглежда наопаки? И има ли формула, благодарение на която да се будим с усмивка и свежи? Пишейки това, ми хрумва, че може би рутината е това, което ни кара да сме кисели сутрин. Или матрака на леглото не е достатъчно удобен вече, или сме в очакване на ден пълен с катаклизми и несъзнателно не искаме да се будим. Каквато и да е причината, а аз ще я разкрия някой ден, реших първо да открия противодействие на лошото настроение сутрин.

Някъде прочетох, че ако много често се събуждаме кисели може сутрин да си правим домашен микс с един още по-кисел и от нас лимон и чаша вода. Трябвало само да изстискаме сока на плода във водата и да изпием магическата отвара. Действало ободряващо, а и нали вярваме в максимата, че ако живота ти поднася лимони, трябва да си направиш лимонада, така че може и да проработи.



И ако продължавате да мрънкате по пътя за банята – си вземете един студен душ. Колкото и страшна да ви се вижда хладната водна струя, май и тя върши чудеса. А и сега е лято, а през лятото човек може да опитва повече неща, особено студени. Така че може да се гмурнем в една прохладна сутрин и да се опитаме да спрем сутрешното главоболие или мислите за горещи точки на напрежение в работната атмосфера.



И ако все още продължавате да не се разбирате добре с ранните часове на деня – просто направете нещо нестандартно. Най-добре малко упражнения за тонус, ако имате време след експериментите в банята, разбира се. И за нищо на света не четете вестници сутрин рано, нито пък гледайте телевизия, няма нужда да обяснявам защо. Добра работа може да ви свършат подкастите на любими радио предавания или да слушате музика докато се чудите коя пола ще отива на онова – доброто настроение и голямата ви усмивка.

Сутрините, всъщност са най-хубавата част на деня. Вечерите също! Изобщо целия ден е най-хубавото на деня и няма как да пропиляваме часове в безсмислени настроения, защото единственото настроение, на което трябва а се подчиняваме – това е доброто такова. Така че усмивка, горе главата, пийте една лимонада и започнете най-хубавия си ден сега!


Текст: Fashion Inside
Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежо зелено с нотки на оптимизъм.

Ако сте пропуснали
Най-четени