Сутрешни експерименти

x

4. sutreshni eksperimenti

 


Когато се събуждате сутрин и имате проблеми със ставането от леглото, това е сигурен сигнал, че ви трябва още един час спокойствие или както в моя случай – сигурно сте си легнали преди три часа. Тази сутрин беше такава и нямах сили дори да натисна бутона за „стоп” на алармата, а трябваше да пиша две курсови работи и един мтериал за блог. И тъй като още ми се спи, реших, че темата е благодатна, за да ме разсъни. Замислих се какво е поведението ни сутрин, когато целият свят изглежда наопаки? И има ли формула, благодарение на която да се будим с усмивка и свежи?

Пишейки това, ми хрумва, че може би рутината е това, което ни кара да сме кисели сутрин. Или матрака на леглото не е достатъчно удобен вече, или сме в очакване на ден пълен с катаклизми и несъзнателно не искаме да се будим. Каквато и да е причината, а аз ще я разкрия някой ден, реших първо да открия противодействие на лошото настроение сутрин.

Някъде прочетох, че ако много често се събуждаме кисели може сутрин да си правим домашен микс с един още по-кисел и от нас лимон и чаша вода. Трябвало само да изстискаме сока на плода във водата и да изпием магическата отвара. Действало ободряващо, а и нали вярваме в максимата, че ако живота ти поднася лимони, трябва да си направиш лимонада, така че може и да проработи.

И ако продължавате да мрънкате по пътя за банята – си вземете един студен душ. Колкото и страшна да ви се вижда хладната водна струя, май и тя върши чудеса. А и сега е лято, а през лятото човек може да опитва повече неща, особено студени. Така че може да се гмурнем в една прохладна сутрин и да се опитаме да спрем сутрешното главоболие или мислите за горещи точки на напрежение в работната атмосфера.

И ако продължавате да не се разбирате добре с ранните часове на деня – просто направете нещо нестандартно. Най-добре малко упражнения за тонус, ако имате време след експериментите в банята, разбира се. И за нищо на света не четете вестници сутрин рано, нито пък гледайте телевизия, няма нужда да обяснявам защо. Добра работа може да ви свършат подкастите на любими радио предавания или да слушате музика докато се чудите коя пола ще отива на онова – доброто настроение и голямата ви усмивка.

Сутрините, всъщност са най-хубавата част на деня. Вечерите също! Изобщо целия ден е най-хубавото на деня и няма как да пропиляваме часове в безсмислени настроения, защото единственото настроение, на което трябва а се подчиняваме – това е доброто такова. Така че усмивка, горе главата, пийте една лимонада и започнете най-хубавия си ден сега!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Неделните утринни магии

Ако не си post-нал нещо във фейсбук, то случило ли се е наистина?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко официално е достатъчно официално?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ