Тоест любов, тоест ти

x

unnamed

 


Това лято не дойде по памет. Не дойде по прогноза, с предупреждение за дъжд и знойни градуси. Не беше по план да има толкова обич.

Тръпка по голото ми рамо, съборена от вятъра шапка. Усмивките – поздрав. В очите – отразени вълни, които погледа едва стига. Хоризонта видимо се разширява. Вятърът осезаемо става прохладен. Ръцете намират повод да се приближат. Пътеките стават разходки, тревите нaтежават над главите ни. Небето се къса от синьо до синьо.

Всичко започвам да разбирам…
Да знам…, че любовта надделява. Рано или късно те застига и те осмисля. Прави ти номера, закача те и те разсмива. Напомня ти, че нея си чакал, за това си живял. Досега.

И е достатъчно да знам, че най-големият шанс на живота ми не е в спечеленото богатство, в успеха или в признанието.
През това лято никой не брои и не смята.
Сметка може да търси само любовта.

И в отговор – Любовта прави от богатството припечелена ей така пара, ей така и проиграна. От признанието – безмислие. От самотата – самота.

Оказва се, че Най-голямата радост не е да бъдеш някой пред останалите. Без любов, останали няма.

Любов е да си някой за някого. Роден от нея, да се чувстваш жив само, ако си влюбен. Нищо да няма значение и нищо да не е достатъчно. Да ти се смесват – рамо до рамо, приятел и предател, да се настъпват границите на деня и нощта, да се пропускат празниците, да се празнуват срещите, сенките да избледняват, погледите да сочат посоки, посоките да се събират в пътища – само и само да продължава тази любов. Такава да е!

Летата не свършват така. Птиците не умират, отлитайки. Вълните не се разбиват в скали на инат. Те не са самоубийци. Любовите нямат сезони. Никой в никого не се влюбва, само защото е през лятото. Никой никого не чака напразно, даже лятото да си отива. Никой никого не изоставя, за да се върне към живота си, ако в този живот те няма.

Тоест любов, тоест ти.

И никой не бърка кръста с молба, с очакване или с молитва.

P.S.: Tакива лета не идват по памет. Нямат календар и не се побират в шепа пясък. Нямат места, не се договарят. Погледнато отгоре, това е мястото, което лятото отбеляза. Къде да се срещне с любовта. Това лято.

Текст: Ева Колева
Снимка: Валентин Иванов – sValio

Вижте още:

ЦИРК, ОБЛЕЧЕН В СКЪПА РОКЛЯ ИЛИ ЛЮБОВ?

ИСКАМ ДА СЪМ 100% ЖЕНА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежо зелено с нотки на оптимизъм.

Ако сте пропуснали
Най-четени