Това любовно писмо е до мен

x

Спомняте ли си онова писмо, което Виктория Бекъм беше написала до своето 18-годишно Аз? Е, ние не живеем в миналото, затова на този 8 март ще пишем до себе си днес. Любовно писмо до мен.



Да се научите да обичате себе си, е необходимата първа стъпка по пътя към щастието. От къде да започнете? Имаме няколко идеи. Всъщност са три, за щастие.



Списъкът.

Направете списък на положителните си черти. Запишете всичко, което харесвате в себе си – от свежото ви чувство за хумор до емпатичния ви и леко странен на моменти характер. Дори това колко сте добри в печенето на сладкиши. Или колко не сте добри – също е симпатично.

Върху колкото повече положителни, автентични неща се фокусирате по отношение на себе си, толкова по-уверени и обичани ще се чувствате. И е забавно!



Комплиментите.

Често избягвате комплиментите или ги омаловажавате, защото не вярвате, че са истина. Въпреки това приемането на комплименти с едно простичко „благодаря“ кара вас и човека, който ви е направил комплимент, да се почувствате добре! Този малък акт показва, че признавате стойността си.

Направете си комплимент! Кога за последен път си казахте нещо хубаво на глас? Често сте най-суровият си критик, нали? Да чуваш хубави неща за себе си от другите е чудесно, но да ги чуваш от своята собствена уста или поток на мисълта е несравнима сила.

Започнете, като си направите истински комплимент днес – например „изглеждаш зашеметяващо в тази рокля“, „справи се повече от добре“, „харесва ми колко много усилия вложи във всичко“ или „харесва ми как вече си над нещата“.



Сами.

Щастливият ден на жената не е задължително да бъде прекаран от сутринта до вечерта с други хора. Времето насаме може да ви помогне да разберете себе си и какво наистина искате. Може да ви помогне да се свържете отново със себе си.

Излезте със себе си. Разходете се сами в любимата си част от града, в любимата си галерия. Влюбете се в картините. Влюбете се в себе си. Купете си картина, книга, канелено рулце. Купете си рокля, цветя или рокля на цветя. Купете си скъпа бутилка шампанско. Или пък нищо не си купувайте – вие решавате.



Не оставяйте щастието си в чужди ръце. Вслушвайте се в сърцето и желанията си и ги изпълнявайте сами. Доставяйте си радост. Често.

Успешен начин да подхранвате индивидуалното си самочувствие и да бъдете щастлива жена е като отделяте време за уникалните си интереси. Нашите интереси, хобита, страсти и цели ни дават посоки, към които да се стремим, които са само за нас, и това ни помага да бъдем по-добри към себе си и към хората около нас.



Прекарвайте време сами, правейки неща, които ви правят щастливи. Пътувайте, четете или се заемете с ново хоби, което ви интересува – това е вашето време, така че се наслаждавайте на всичко, което ви кара да се чувствате добре. Когато се съсредоточите върху дейности, които обичате и правите себе си щастливи независимо от другите, вие ставате най-добрите си приятели, което ви води още по-близо до безусловната любов към себе си.

Честит 8 март!



Текст: Деси Найденова

Снимки: Pexels

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени