Честит 8 март, момичета!

x

„Можеш да бъдеш великолепна на 30, очарователна на 40 и неустоима до края на живота си.“ Коко Шанел



Занимавам се с писане от осем години. И сякаш вече съм писала за всичко и за всеки. По няколко пъти. Включително и за Коко Шанел, но тя е вселена и безкрайно вдъхновение, така че винаги си заслужава.

Подхващам този текст малко на пръсти – хем искам да не е клише или нещо някъде разказвано, хем искам да е искрено, хубаво и уютно. Такива сме хората на думите и писането.

Сутринта пазарувах. Човекът на касата пред мен беше взел три зюмбюла, опаковани поотделно. Три букетчета за три жени – може би за съпругата му и двете дъщери. Аз ще подаря на майка ми и на сестра ми цвете. Мъжът, който ме обича, вероятно ще ми подари цвете в саксия утре или нещо извън рамките. Баща ми няма да пропусне, постарал се е от 200 км разстояние момичетата му да се почувстват специално. Почти сигурна съм, че дъщеря ми замисля някаква мила детска изненада. А на мен утре ще ми се иска да си купя лалета. Ей така, собственоръчно. Нищо че ще получа цветя и подаръци за празника. Ще ми се иска да си подаря и пътуване до Южна Франция, но за това друг път.



Взех доза тишина. Случвало ли ви се е да искате да се изключите от целия шум наоколо и в главата ви – имейли, социални мрежи, телефонни разговори, обстоятелства, тревоги, очаквания? Обикновено го правим през уикенда или по време на отпуск. Или в дни от годината със статут на безтегловност – между Коледа и Нова година или преди рождения ни ден, когато сме в сатурнова дупка. В деня преди 8 март обаче го направих. Ей така, собственоръчно. Нищо че беше за половин ден и въпреки че не е нито декември, нито август (тогава съм родена). Явно съм имала нужда от леко охлаждане на симпатичния бърнаут. За да прегърна наново себе си – каквато съм.



Направих си кафе в 4:02 ч. следобед. Имам си правило да не пия кафе след 4 следобед, защото след това през нощта не мога да спя. Нарушавам собственото си правило. Кафе в чаша с надпис „cup of love“. За вдъхновение (или разсейване) направих няколко снимки на чашата с кафе. И тъй като забелязах, че не е пълна догоре „чашата с любов“, долях още кафе. Ей така, собственоръчно и съвсем нарочно – исках да е пълна. Нищо че няма да мога изобщо да спя довечера, защото вече е почти 17:00 ч. и аз допивам кафето си. С френски макарон отстрани.



Вече е 8 март. Лалетата са купени, поздравите – изпратени и получени. Подаръците и изненадите – повече от очакваното. Денят е чудесен за празник и лекота в сърцата и за хубаво настроение. За рокли. За нова прическа. За Chanel. За перли. За усмивки. За удоволствия. За парти. За каквото пожелаем. За нас. Пролетта пърха във въздуха като колибри. Наздраве с чаша вино от Южна Франция (с няколко парченца сочна ягода в чашата, за разкош)! Време е за щастие, че сме се родили жени и че имаме толкова стойностни жени в живота ни, прегърнете и тях! А според Коко Шанел съм… очарователна.

Честит празник, скъпи жени! Майки, дъщери, сестри, приятелки. Момичета, пораснали и непораснали. Бъдете себе си! Предизвиквайте себе си! Обичайте себе си!


Текст: Деси Найденова

Снимки:Getty/pexels/архив на редактора

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Откраднахме ги от мъжкия гардероб.

Ако сте пропуснали
Най-четени