Уроците, които научих в последната една година

x


Успехът не се измерва в инчове, сантиметри и карати. Обикновено човек стига до този извод, когато се сдобие с първия си телевизор последен модел с огромен екран и всичките му екстри и… няма с кого да гледа любимите си филми на него. Разбираш, че да свалиш още няколко сантиметра от талията си и да заприличаш на Адриана Лима, няма да ти донесе мъжът на мечтите. Но забележете как всяка от нас има по една приятелка, която се чувства прекрасно с онези 5-6 килограма отгоре и… вече е щастливо сгодена. И не, пръстенът ѝ не е украсен с диаманти…

Любовта не е достатъчна. Трябват действия, внимание към хората, които наричаш приятели. Трябват ти няколко равносметки, че в живота контактите с останалия свят се градят не само с усмивки и очакване някой да ви потърси. Нужно е отношение не само към човека, с когото ще прекарате живота си, а и към онези, които са били до теб, преди да го срещнеш.

Да обвиняваш себе си не винаги върши работа. Да, понякога грешката може да е нечия друга. Понякога имаме склонност да търсим своята роля в събитията, които ни заобикалят и стигаме твърде надълбоко в анализа си за нещата от живота. Обаче нямаме нужда от това, за да сме щастливи. Дори и слънцето не огрява всички наведнъж. Няма защо да си мислите, че можете да сте навсякъде и да постигате всичко, което се очаква от вас.

Вашата мисия в живота не е работата ви! Жалко, че често осъзнаваме доста късно, че това, което ни прави щастливи, са неща съвсем различни – може би семейството, може би пътуванията по света, може би книгата, която не сте написали или не сте прочели, защото все се оправдавате с дългия работен ден и кариерните си ангажименти. Може би щастието се е скрило зад онзи ъгъл, до който никога не стигате, защото вратата за офиса ви е две пресечки преди него.

И още неща научих… много неща…

Че не ми е необходимо всички да ме харесват, че не съм център на вселената, че страховете ми често са напразни, че промяната не е лошо нещо, че да се преструваме на перфектни не ни прави такива, че между минало и бъдеще не се слага знак за равенство, че има още един милион и половина уроци да науча преди годината да е свършила… а какво ли ме очаква след това?!

Текст: Стефи Стоева

Снимка: Nicole Geri – Unsplash

Вижте още:

„Да си поживеем” е приказка, в която щастливият край идва след 1001 нощи… Евентуално

За кой герой от приказките бихте се омъжили?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени