Организираните момичета правят ето това…

x


Обичаме работата си! Днес това беше първото нещо, което си казахме, когато се събрахме на по чаша кафе в офиса и трябваше да обсъдим темата в рубриката „работещо момиче“. И така се породи дискусията, в която разисквахме какво е необходимо на едно работещо момиче, за да обикне наистина работата си. И както всеки път, потърсихме причината много по-надълбоко от тривиалното. Потърсихме причината вътре в нас. За да обичаме работата си, е необходимо да сме организирани, да имаме онази професионална култура, която не се споменава в обявите за работа и която е лично качество, развивано с години. Да сме организирани е важен фактор, за да обичаме това, което правим и да го правим успешно. И така, ето какви неща правят организираните момичета всъщност:Те планират следващия ден по-рано. Ако не се погрижим за програмата си, няма как да подредим всичко, което предстои и да избягаме от хаоса. Не е нужно да планирате до минута, но все пак трябва да знаете какви цели и задачи имате пред себе си. Подредбата на следващия ден всъщност го прави по-лесен и по-успешен.

Имат написан списък със задачи. Без значение дали в електронен формат или на хартия, списъкът със задачите е важен за един ползотворен ден. Освен това, така има много по-малка вероятност да забравите нещо.Не отлагат ровенето в електронните си пощенски кутии. Да, понякога отнема по 30 минути да оправите цялата каша там, натрупала се едва за денонощие, но пък си заслужава. Комуникацията с клиенти, колеги и партньори е едно от най-важните неща и винаги трябва да се отговаря своевременно на всичко, свързано с професионалните ви задължения.Нямат купчини хартиени документи на бюрото си. Това е толкова остарял и бюрократски навик и по-добре да го избягвате. Освен това, да принтирате и да съхранявате хартиени документи без нужда си е цяло кощунство срещу отсечените дръвчета. Вместо разхвърляното бюро, организираните момичета имат добре подредена информация на хард дисковете си.В последните минути от работния ден – работят. Да, много хора са свикнали да прекарват последния половин час в ровичкане в интернет, но тези минути може да използвате да планирате задачите си за следващия ден. Така без напрежение ще имате онзи план от първата ни точка.

Обичат работата си. Организираните момичета обичат работата си, обичат да се грижат за професионалните си задължения и нямат търпение да посрещнат следващите предизвикателства на деня.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Unsplash

Вижте още:

Работещо момиче, уверено пред публика

Пътят към успеха: теория на 30-те минути

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Лежерно в деним.

Ако сте пропуснали
Най-четени